EDITORIAL: Bilantul primei luni preelectorale. Cine va curata sistemul de mizerie?

PNL

Revenit in forta dupa Sarbatorile de Iarna cu kilogramele aferente si ficatul stenozat, politicianul roman s-a aruncat in valtoarea razboiului politic cu sacoul descheiat si camasa fara cravata, promovand intens moda de la Pericei. In birourile fastuoase, alesii neamului au gasit mapele pregatite de consilierele triste si flamande, bastanii nu suporta balabuste in personal, cu aceeasi problematica noua-veche despre bugetul tarii, calculul ROBOR, proiectul de lege a Educatiei si ordonanta pe Justitie. Pe lista de prioritati se afla crucificarea masonului Isarescu, matrasirea Avocatului Poporului si lapidarea Ministrului Sanatatii, senatorii si deputatii avand instructiuni despre cum trebuie sa actioneze si sa comunice in public.

Spre deliciul romanilor care uita ca suntem in an electoral, presedintele isi etaleaza noua garderoba intre doua partide de schi si o linguseala europeana, dar aceeasi retorica impiedicata, lenta si confuza, spre disperarea fuhrerului liberal, care continua cu aprecierile vocale despre armaghedonul romanesc, sezonul al treilea. Impins de la spate de consilierii teutoni, KWI si-a propus sa continue perturbarea pensionarilor de la CCR, dupa indelungi sesiuni de analize si evaluari, contestand majoritatea deciziilor parlamentare si guvernamentale. Despre intentiile domniei sale a vorbit si la ultima reuniune a sefilor misiunilor diplomatice din Romania, mentionand, cu pauzele de rigoare si evident citind de pe foaie, ca va face “tot ce tine de el ca democratia si statul de drept sa nu fie afectate”. Chiar asa dle presedinte? Atunci de ce nu numiti ministrii lipsa ai Guvernului, astfel incat garnitura de “semidocti”sa fie completa?

Partidele politice nu au stat nici ele degeaba, imbogatindu-si pleiada de staruri cu noi achizitii considerate de valoare, de la klingonianul social-democrat cu voce si maniere de buldozerist pana la europarlamentarul frustat cu aere de lector universitar. In acest timp, salvatorii patriei au readus in prim-plan pe dizidenta cu origini guadelupeze, pedepsita temporar cu exilul in gulagul bucurestean. Calculele realizate de hipsterimea urbana au evidentiat cu probe certe ca in perspectiva alegerilor europarlamentare, prezenta sarmanta si limbajul pidgin al madamei Clotilde va aduce mai multe voturi decat prestatia liderului cu accente din marginime.

O alta problema la ordinea zilei este si cea a sportului romanesc, astfel incat dupa detronarea mitului halepian motivata genial de guru-ul cetepist, un alt subiect intens comentat este cel legat de proiectul Euro 2020, himera gestionata de echipa “generatiei de aur” fara performante notabile, condusa de olteanul evazionist reabilitat. Sunt convins ca cei din categoria “Ghita feisbuchistu” vor protesta vehement si vor recurge la argumente gen… si Messi sau Ronaldo sunt evazionisti condamnati, sustinuti in aberatii de cronicari de resort cu peste douazeci de ani vechime, care se considera mari cunoscatori ai fenomenului sportiv. Promovarea proiectului mentionat este doar o manipulare, caci, rational judecand, cele patru stadioane asumate de Romania nu au nici macar autorizatiile de construire emise, iar modernizarea unui stadion dureaza cel putin trei ani (vezi Cluj Arena, un proiect unde s-a lucrat serios).

Daca mai mentionam si repunerea pe tapet a problematicii Justitiei, calarita in tandem de Tudorel si Klaus, importanta exagerata acordata Curtii Constitutionale ajunsa un fel de Divan Celest, incalcarea legii de managerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cramponarea de functie a “generalului” Lazar, palmile in rafale luate de DNA si boscorodelile europene deja zilnice, avem imaginea zeitei oarbe siluite de PSD si protejata de povestasul prezidential. Ma enerveaza cand ne dau lectii personaje gen Herr Cord Meier-Klodt, ambasador ce reprezinta oligarhia economica a tarii care a inselat milioane de cumparatori, prin falsificarea nivelului raportat al noxelor ejaculate de industria auto germana.

Ca si o concluzie despre ce functioneaza sau nu in Romania anului 2019, mentionam “pe crestere”, cursul euro, inflatia, deficitul balantei de plati, datoria publica, numarul romanilor din diaspora, taxele locale, pretul utilitatilor si al carburantilor. Deci mucles, avem si cresteri… mai ales la nesimtire si tupeul din viata publica. In acest context, il sustin pe Napoleon Bonaparte, care afirma ca “In politica, prostia nu e un handicap”!

SOMOGYI Attila

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1