EDITORIAL: Carmen Dan- “acarul Paun” al Guvernului PSD?

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Zilele trecute, breaking news pe toate posturile de televiziune din Romania. Un politist pedofil agreseaza minori, imaginile dintr-un lift sunt repetate cu obstinatie si comentate de tot felul de psihologi, psihiatri, sociologi, politologi si alti deontologi reprezentati de analistul politic Cosmin Gusa. Bucurestiul este aruncat intr-o psihoza, iar poporul este indemnat la revolta impotriva sistemului ticalosit. O noua diversiune tipic balcano-fanariota, de natura a deturna interesul public de la problemele reale ale romanilor.

Stirea ca un pedofil francez a fost retinut cu doar cateva zile in urma este aruncata in derizoriu, in conditiile in care dupa 1990, tara devenise zona de turism sexual pentru toti europenii cu comportament deviant. Zeci de occidentali, britanici, olandezi, germani, austrieci si alte natii “civilizate” au renuntat la bordelurile sclipitoare pentru a se arunca in ghetourile postcomuniste, retele organizate autohtone punand la dispozitia loverilor anglo-saxoni copii din orfelinate si tineri din canalele marilor orase.

Faptul ca un politist este pedofil e grav, dar nu determinant. De ce nu ne-am revoltat in aceeasi masura cand preoti ortodocsi si de alte confesiuni au fost dovediti cu probe ca fiind pederasti? Cu ce este mai grav faptul ca un agent de la rutiera este pedofil, in raport cu un episcop al bisericii ortodoxe care abuzeaza seminaristi minori? Nu consider ca este corect sa aplicam dubla masura, in opinia mea fiind mai grav cazul unui cleric uranist decat al unui tablagiu divortat si frustrat.

Urmaream intr-una din zile un lider de sindicat confuz, abonat zilnic la posturile nationale de dat cu parerea, in tentativa de a disculpa onorabila “breasla” a purtatorilor de uniforma, aruncand vina pe colegi, sefi si psihologii care l-au evaluat pe pedofil. Penibil si jenant sa cauti scuze si pretexte, invocand labilitatile unui sistem mult mai murdar decat se stie.

La un moment dat, problemele vor trebui scoase la lumina si rezolvate in MAI. Cu siguranta nu de Carmen Dan, numita politic de partidul social-democrat, o simpla absolventa a unei fabrici de ecologizare a invatamantului superior, fosta secretara de scoala, functionara bancara si subprefect de Telorman.

Nu contesta nimeni ca in politie exista oameni integri si de valoare, mai ales in randul masei de truditori in uniforma, dar imi amintesc de fiul unui fost coleg, venit la IPJMM direct de pe bancile scolii de agenti, plin de avant, energie si idealism. In doar cateva luni, a fost alterat de cadrele cu vechime, care i-au explicat ca regulamentele sunt una, iar realitatea e alta. Altfel spus, i-au cerut, daca vrea sa supravietuiasca, sa uite ce a invatat in scoala si sa faca ce il invata colegii cu experienta.

Politia Romana trebuie sa devina o institutie onorabila si nu o sinecura. Realitatea este mult mai periculoasa decat se vehiculeaza, institutia fiind inca tributara si deficitara din punct de vedere al meritocratiei si moralitatii, atata timp cat femeile politiste mai sunt hartuite de unii comandanti si obligate sa accepte compromisuri inimaginabile.

Celor care sunt gata sa sara la harta, le readuc aminte cazul agentei Melania Renghea, din Olt, a politistei Corinei Gheban, din Iasi, si a celor din Cluj, Turda etc. Exista sentinte definitive care confirma abuzurile facute in MAI, impotriva femeilor in uniforma si nu numai. Mizeria din sistem trebuie eradicata, promovata performanta si desfiintate gastile care manipuleaza si atenteaza la onorabilitatea profesiei de politist.

Ca o concluzie a unei stari de fapt reale, cineva trebuie sa instaureze ordinea, disciplina si profesionalismul in sanatate, educatie, justitie, afaceri interne, diplomatie, biserica si mai ales in viata publica. Adica in toata societatea romaneasca, profund depreciata de lipsa responsabilitatii si a constiintei civice. Intrebarea este CINE sa faca asta, intr-o societate bazata pe lipsa valorilor reale!

SOMOGYI Attila

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. alin

    Grsit, domnule Carmen Dan nu a fost niciodata subprefect ea singura declara si scrie ca a fost supprefect

    Reply
  2. alt baimarean

    Desigur,ea nu a vrut niciodata sa fie SUB,ea a vrut sa fie SUPPRA.Si uite ca aseara ia reusit.Este supra Tudose.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *