Editorial: Cineastul Victor Ponta. Scenariul a trei ani de mistocareala pentru o tara credula

romeo dobocan studio tvPonta a sarbatorit trei ani de cand e premier al Romaniei. A furat startul cu vreo doua saptamani, dar la cat s-a furat in tara asta, devansarea timpului e un mizilic. Romanii, in marea lor majoritate, nu au avut nici un motiv sa sarbatoreasca si ei. Sigur ca e mai putin important pentru Guvernul lui Ponta daca si poporul simte exaltare cand priveste retrospectiv peste aceasta perioada.

Guvernarea pentru o perioada cat mai lunga e doar miza lui Ponta. Cam la asta se reduce vrerea actualului executiv. In scopul acesta, se incearca prin toate mijloacele sa nu se piarda majoritatea parlamentara. Populatia conteaza foarte putin.

Ponta nu a ajuns premier prin vointa electoratului. Cand a cerut votul multimii pentru a deveni presedinte, aceasta i-a dat cu flit. Mesajul a fost destul de clar. Orice premier dintr-o tara cu radacini democratice solide ar fi renuntat la conducerea guvernului. Victor Ponta a ales sa ramana, dintr-un interes personal si din orgoliu.

Cand aniversezi ceva din functia de premier, nu trebuie sa te limitezi doar la a numara anii scursi, ci si la a contabiliza ce ai facut pentru cetatenii carora le-ai fost „carmaci”. Nici macar din discurs nu a putut da aceasta valoare celor trei ani de guvernare. „Am promis ca Basescu si Udrea vor ajunge dupa gratii. Mi-am tinut promisiunea doar pe jumatate (doar Udrea e dupa gratii-n.a)”, a fost una din frazele rostite de premier. N-am putut sa privesc aceasta fraza a premierului decat ca pe o mistocareala ieftina. In mare parte, cei trei ani de guvernare au fost un mare misto. Si o demagogie desantata.

Romanii si-ar fi dorit sa-l auda pe Ponta ca a redus la jumatate numarul celor care traiesc la limita saraciei. Ca a creat macar jumatate din locurile de munca promise. Ca in guvernarea sa a terminat macar jumatate din kilometrii de autostrada promisi. Ca neincrederea diplomatilor europeni in capacitatile Romaniei de a-si respecta obligatiile asumate a scazut la jumatate. Ca suntem la jumatatea clasamentului european privind castigul minim al unui cetatean (azi suntem pe penultimul loc). Ca suntem macar la jumatatea clasamentului european in ceea ce priveste coruptia in randul functionarilor (acum suntem in topul coruptiei). Acestea ar fi fost jumatatile care ar fi contat pentru majoritatea populatiei acestei tari.

Nu poti defila la nesfarsit cu reintregirea salariilor bugetarilor, cu reducerea CAS-ului sau a TVA-ului la unele produse. Sunt masuri de apreciat, dar cand politica economica bate pasul pe loc in compartimente importante, efectul plombelor este egal cu zero.

Nu are nici o valoare pentru populatie aniversarea gandita de cineastul Ponta . Era mai bine daca plagia filmele pe care le-a prezentat in seara festiva. Poate capatau macar valoare artistica. Jalea dupa USL si „draga Crin” sunt subiecte desuete. Ar fi putut prezenta sub eticheta „orice asemanare cu realitatea e pur intamplatoare” proiectii cu urmatoarele titluri „Doctor plagiat”, „Cu famiglia la DNA”, sau trilogia „Turceni, Sova si Parlamentul”; „Rovinari, Sova si Parlamentul”; „Ponta, Sova si Ghita”.

La Multi Ani in afara Executivului, domnule Ponta!

Romeo DOBOCAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

5 Comments

 1. ioan

  OMULE zicem noi chiar ne este greu sa-ti pronuntam numele ,, din capul locului nu suntem cu PONTA de nici un fel ,, intelegem imediat ca ti-a , PLACUT pe vremea cand NE–AU TAIAT SALARIILE SI PENSIILE ,, ce fel de LINGAU ERAI ATUNCI,, scrierea asta de cuvinte nu cadreaza un profesionost,, pe tine da te incadreaza pentru ca in viata ta n-ai stiut sa le LEGI DOUA CUVINTE SI IACA copiezi pe altii care despre ceea ce scrii tu azi au deja PRAF pe ele respectiv cacate de muste,, ase ca mai bine alege calea unei turme de oi, capre, vaci, boi, gaste, pe care le poti ameti cu scrisul fara cur si cap INSA NU ESTE TARZIU SA TE SCOLESTI in HATVAN este o scoala primara buna !!!!!!!!

  Reply
 2. ioan

  REvenim iaca a-ti cenzurat ,, BRAVO<< BRAVO sunteti eMM,,, omule recomendare daca tot vrei sa scrii . te rog sa o faci despre administratiia locala si judeteana ca ai ce , cum cand, teme infinite despre abuzurile lor , uite treaba cu PIATA DE ALIMENTE,, mizerii de nedescris in cartiere marginase , preturile apei la VITAL, chermeze pe banii cui?? etcetcetc!!!!!!!!!!!!

  Reply
 3. dilau

  prietene romeo dobocan, asa te vreau/vrem. stiu ca la politica si sport se pricepe toata lumea dar cind e vorba de sportul local e o idee mai greu, crede-ma pe cuvint.:)))). tonta se uita inapoi – evident cu minie – si striga victorie. ce folos?. uita sa ne spuna ca toata garda veche a psd-ului e pe la jilava, mai lipseste doar liviu dar ii vine rindul si lui , + cam 30 % dintre ministri usl….. propusi chiar de el. stiu ca ar mai fi si ilici dar , stai linistit, pe asta il bate dumnezeu “dincolo de nori”.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2