Editorial: Cod rosu. O noua saptamana „virala” la romani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

caniculaA doua saptamana din iulie a fost fierbinte…fierbinte. Pe strazi, prin case si autobuse, in sediul Guvernului si la Cotroceni. Canalele nationale de stiri si-au trimis reporteritele pe bulevarde, in pantalonasi scurti, rochite pastel si camasute cu maneci scurte, spre desfatarea consumatorului media. Inarmate cu camere de termoviziune, duduitele se dadeau de ceasul mortii, afirmand chiar ca erau 100 grade celsius la nivelul asfaltului, desi pe monitorul aparatului arata 68 de unitati. Nu conteaza, cati se uita atent la aparat cand reporterita are bluzita lipita de… vipie. In autobusele tarii nu functioneaza aerul conditionat. Normal, caci pornirea agregatelor ar mari consumul de carburanti ori se stie ca acele cantitati sunt pentru prietenii politici si sefii din administratie. Cine umbla azi cu transportul in comun? Functionarii superiori, afaceristii, cocalarii sau ministrii? Neee, doar neamul prost care sta la bloc, are salariu minim pe economie sau ajutor de somaj.

Victor Ponta s-a intors la munca usor mai masiv si serios, afisand un look de ienicer imberb. Il asteptau la umbra palatului o Rovana asudata de placere si un „general” Oprea oparit in camasa alba, marimea XX…XL. Sfatuit de consilierii de imagine harvardieni, premierul cercetat penal nu a acceptat sa apara public intr-un carucior impins de SPP-istul de serviciu. A urcat sontac treptele cladirii din Piata Victoriei, folosindu-se de un set de carje cadou de la turci, bonus in contul facturii platite de CAS-ul roman. Desi medicii militari i-au spus ca trebuie sa-si menajeze piciorul, el a considerat ca nu dadea bine sa apara ca un neputincios .  Poporul ar fi crezut ca e paraplegic ori el este doar plagiator si usor corupt. Ca un flash, am rememorat imaginea unui alt premier motociclist, un pic mai intepenit dar mai playboi, care poza tot viteaz pe treptele guvernului. Si tot in carje, moment pentru ca o „tanara doamna” cu nume biblic si instincte materne sa se amorezeze brusc , devenind a cincea doamna Tariceanu.

Abia sosit, dottore Ponta a aflat ca generalul armatei de izmenari (era sa scriu de teracota) l-a vandut pe mai putin de 30 de arginti. Un colonel SPP, candva tanar lt. major la directia a II-a si psd-ist sub acoperire, i-a soptit din scurt premierului ca politrukul apneic jurase vasalitate fuhrerului teuton. Tradarea s-a petrecut in 4 iulie, imediat dupa receptia de la amabsada USA, in gradina Palatului Cotroceni. Asta dupa ce anterior, cu o nesimtire tipica oportunistului de cariera, Gabriel Oprea votase proiohannis, cu toti ciracii lui, dand flit monstruoasei colaitii rosii. Ca dovada ca e tare pe piata, generalissimul ocupase in sedinta comuna a Parlamentului scaunul premierului, desi protocolul stabileste ca atata timp cat era doar interimar, trebuia sa stea in cur pe scaunul numarul doi din zona babuinilor ministeriabili. Prin urmare legiunea UNPR este clar mercenara, incasand bani de la partidul neocomunist pontist, dar si din visteria prezidentialo-liberala. Analistii si aplaudacii si-au suspendat plecarile in concedii, frecandu-si mainile in direct la tv. Chireacii, badistii, ciuvicii si ciutacii s-au spart in pariuri despre data la care Uniunea Nesimtita pentru Prostirea Romanilor, va trece cu „arme si bagaje” in armata pudelo-buldogiano liberala.

In Baia Mare e tot hot, dar s-au pus zece cismele inteligente a caror unic defect este doar acela ca nu canta imnul. Arata bine, sunt inalte, necesare, inoxidabile, branduite cu sigla orasului si a firmei care ne taxeaza si pentru apa de ploaie. Tineretul facebook-ist se poate „refresha” in public, instalatiile avand in dotare si vapori reci de apa, generatoare de efecte freudienen.

E bine ca am reusit sa preluam „Castelul iadului” de pe Valea Borcutului, e bun si asta daca strandul municipal nu reusim sa-l aducem in gradina publica. La ultima mea privire peste gard, locatia respectiva era accesibila doar sobolanilor si boschetarilor de varsta a treia. Nu ne pierdem speranta caci patru ministri, trei secretari de stat si multi altii au promis cu mana pe portofel ca vor restitui strandul orasului. E adevarat ca nu au spus si cand.

Sugeram firmei care se ocupa de apa noastra cea de toate zilele, sa-si faca pomana de oras instaland si 10 dusuri gratuite in zona Gara CFR si Autogara. Cetatenii rezidenti ai zonei plus cei care au curaj sa tranziteze arealul ziua, sunt expusi unor miasme daunatoare, asemenea celor care au declansat marea ciuma de pe vremea lui Caragea Voda. Daca tot nu avem baie publica, iar in locatiile mentionate orasul nu are voie sa investeasca, firma locala de apa poate, din ratiuni de sanatate publica, sa contribuie la spalarea publica a boschetarilor, prostituatelor si cersetorilor din zona.

Cat despre minoritatea cu resedinta in „pungile” de saracie urbana, informez revoltat ca s-a descurcat singura, navalind in turma la Lacul Bodi din Baia Sprie. In ultima mea iesire duminicala, am fost alungat si de acolo de nesimtirea a 62 de „discriminati” care au ocupat fortat malul estic, executand urmatoarele activitati: culegerea de lemne pentru foc, strangerea de protofele si alte obiecte care prisoseau majoritarilor, spalarea cu sapun in lac, prajirea unor cantitati imense de carne cu miros dubios, umplerea cu fecale si urina a zonei riverane impadurite si socializarea zgomotoasa.

Reprezentantul adminsitratorului zonei care banguia curajos ceva despre reguli a fost trimis urgent la origini, iar jandarmii montani au preferat sa monitorizeze duduitele fara sutien de pe malul opus. Asta pentru linistea noastra si ordinea publica a zonei. Am plecat scarbit. Si totusi Romania… te iubesc!

Cato CENZORUL

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole