EDITORIAL: Esecul democratiei declarative. Traiasca plutocratia!

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Waving a Flag Above CrowdNe cred imbecili si incapabili sa intelegem realitatea in care traim. Niste mediocritati agramate, imbogatite prin furt si minciuna, se erijeaza azi ca fiind clasa politica conducatoare a unei Romanii amortite intr-o mahmureala civica. Am avortat democratia la putin timp dupa ce am schimbat regimul. Adevaratii revolutionari s-au intors la munca, in timp ce nulitatile oportuniste au confiscat, cu permisiunea noastra, puterea politica si economica, devenind babuinii noilor vremuri.

Ne zbatem intr-o neputinta cronica, la rascrucea intereselor marilor nemernici, ca o vestala abandonata in mainile barbarilor violatori. Ne scufundam in mocirla puturoasa a neputintei, asemenea unui straf cu oistea rupta, intepenita pe o ulita comunala sparta, atelaj arhaic tras de un cal batran, manat de un carutas beat si analfabet.

Ma uit la cei care se afla in fruntea bucatelor in Maramuresul izolat si decazut. Oameni fara nicio competenta reala, politruci fara doctrina, povestitori penibili desprinsi parca din mediocritatea cenaclurilor comuniste. In 27 de ani nu au reusit sa construiasca nimic, in schimb au distrus aproape tot.

De se s-au investit miliarde bugetare intr-un turn abandonat la doar cativa ani de la infiintare? Cine ii trage la raspundere pe incapabilii care au lasat sa moara unicul combinat de profil din tara? Ce cauta in casa cetatii semidoctul iredentist care ieri proclama puritatea sociala, tunand impotriva casatoriilor mixte, individ care isi confunda stanga cu dreapta si uita sa-si incheie prohabul?

Ce cauta in onorabilul Consiliu Municipal o adunatura de personaje rupte parca dintr-un scenariu de comedie burlesca? Ce credibilitate are corul unei gasti in care vocea pitigaiata de eunuc populist se combina cu mormaitul incoerent si dement al pensionarului harsit in rele, iar “ugrovalaha” peltica se suprapune pe retorica corigentului slinos, licentiat la o privata neacreditata?

Cei care astazi isi aroga pozitia de conducatori sunt niste ratati cu pretentii burgheze, personaje care nu au cultura sau educatie, afisand in schimb tupeu si nesimtire cronica. Ei au ajuns ceea ce sunt pentru ca au fost lasati sa prospere prin furt si hotie, periati si linsi in dosurile obscen de umflate de cei care trebuiau sa-i puna la zidul infamiei.

Fara o presa aservita si fara oameni de cultura remarcabili, oratori capabili sa abureasca masele mascandu-le primitivismul, unii bastani de azi erau tot la batut coasa, iar altii la stivuit scanduri in depozite obscure. Datorita complicitatilor asumate in schimbul unei ciorbe de burta si a unei deplasari la Budapesta sau Bruxelles, ne-am pricopsit cu o oligarhie impotenta care ne va duce de rapa, aducandu-ne la sapa de lemn.

Pentru ei a fi decidenti politici sau administrativi insemna afisarea publica permanenta in ziare si la televiziuni, discursuri politicianiste fara substanta si o viata activa printre ciolhanuri si sedinte festive inutile. Ei nu spun ca nu avem autostrazi, drum rapid sau sosele asfaltate din cauza neputintei si furtului.

Ei clameaza ca in numele patriotismului local ne-am conservat ulitele de pamant, buda din fundul curtii si scosul apei din fantana, devenind astfel campioni ai pastrarii traditilor seculare nealterate. Asta suntem, asta vrem, asta meritam!

Vom face in viitoarele texte o radiografie severa si documentata a zoopolitikonului local, punandu-i pe patul lui Procust pe toti cei care sunt sau vor sa devina parlamentari ai Maramuresului impietrit in stagnare. Ne vom face datoria in a-i prezenta asa cum sunt in realitate, adica imbuibati, agramati, fanfaroni, mincinosi si sfidatori. Fara sa exageram, dar cu maxima rigoare. Iar voi, cei multi si manipulati, va trebui sa decideti daca veti continua sa sustineti democratia sau plutocratia.

SOMOGYI Attila

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. Attila

    Bun text, felicitari!
    Astept cu interes radiografiile. Sa vedem daca pacientii vor pune link pe paginile de Fb, sa ne bombardeze din nou fanii cu ode.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole