EDITORIAL: Incredibil! Coalitia pentru Baia Mare s-a resetat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Continua sarabanda sedintelor extraordinare in Consiliul Local, in timp ce in oras ne rupem gatul si picioarele prin gropi. Dupa ce au sustinut belicos ca interesul cetatenilor e mai presus decat interesele unui club privat si a unui deputat PSD, grupul de “coalitieni” si-a schimbat optiunile, alocand 1,8 milioane de lei pentru rugby, gloria orasului si a sportului romanesc. De parca fara o echipa in competitiile europene ni se retragea titlul de Municipiu, iar orasul Ulmeni, tot fara primar, devenea resedinta judetului in plina dezvoltare.

Nu mai exista logica si nici o urma de minima ratiune in activitatea deliberativului local. Ce s-a negociat, unde si cum, in beneficiul cui si de ce, important este ca scolile, strazile, parcurile, curatenie si restul serviciilor publice nu vor mai beneficia de aproape 2 milioane de lei. Las-o naibii de asfalt, mai dam o plomba si bine va fi. Ce conteaza ca iarba va trebui tunsa, bancile reparate si cosurile inlocuite? Dam o pensula pe unde se vede si mai negociem sa lase din pretentii guristii cand vor veni sa lalaie la Sarbatoarea Castanilor.

Vom face ceva si cu stadionul ala de atletism, incepem un gard, aruncam niste nisip, imprastiem niste zgura, punem o buda si sa traiasca sportul de masa. Nu se poate, domle, sa suparam marele partid stat si sa-l blocam pe domn deputat in provincie, taman cand domnia sa are de lucru la Capitala. Ce dracu’ nu pricepem? Nu se face sa nu ne falim cu ceva sport. Ce sa scrie jurnalistii de la jurnalele locale, cui sa ia interviu fatucele de la tv si cu ce sa umpli rubrica de sport daca nici rugby nu mai este?

Ce conteaza ca tinerii sportivi ne pleaca la alte cluburi, in strandul municipal e crescatorie de sobolani, in sala de box s-au aciuat boschetarii, iar pe stadionul “Viorel Mateianu”, un proiect de reabilitare inceput si neterminat, se cotcaie cainii comunitari. S-a decis in cele carciumi cu staif de catre diriguitorii urbei, la un mic si o bericica la halba ca musai trebuie dati bani la sportul de performanta si unui club privat, sa nu zica lumea ca suntem mai tarani ca altii.

Cat despre populime, ea va fi orientata si instruita ca dupa ce merge si cotizeaza la biserica, sa treaca pe la imitatia aia de stadion, sa urle la baieti ca sa dea tare la gioalele adversarilor si apoi sa-si inece amarul intr-un pet de bere la 2,5 litri.

Hai noroc si sa traim, la noi ca la nimenea. Va multumim domnilor consilieri ca existati. Daca pe cei de la Coalitie ii intelegem, sarmanii de ei au fost trepanati si eviscerati de coloana vertebrala, pozitia restului de cetateni din deliberativ ne mira si punem intrebarea fireasca si naiva: ce ati cerut in schimb?

 

SOMOGYI Attila

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. marius

    Muncitorii lui IMI au calcat gardul viu si au rupt copacii pe o portiune pe Republicii ( vis a vis de J’Adore,sa nu se încurce cei din Primarie),asa incat ma intreb: cand si pe banii cui se va face reamenajarea? Amu ca in loc de 3 cm de asfalt se va pune 1 cm si peste 1 an va aparea o groapa in trotuar,e o alta poveste.Ca o sa ne si miram,asta tine de prostie,deja.

    Reply
  2. agamita dandanache

    Raspunsul la intrebarea din final vine implicit din alta hotarare a consiliului local. Nu vor mai angaja avocati in procesele cu Tigarlas, poate chiar vor pierde prin neprezentare. Cineva (deci el) ar face orice sa ajunga viceprimar cu atributii de primar interimar, mai ales ca e de notorietate prietenia dintre el si Calin Matei.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1