Editorial: Intentie de legalizare a prostitutiei politice. Oana Zavoreanu urmasa lui Vadim Tudor?

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

vadim+zavoranuPolitica este o zona in care moralitatea este absenta, iar prestatorii de servicii in domeniu sunt muncitori necalificati pe tarlaua publica. Citeam daunazi un articol in care un jurnalist curios se intreba de ce nu avem o “doamna de fier” in politica romaneasca. A raspuns sec Mircea Banciu, liderul de audienta al B1 TV si flagelatorul sef al natiei, intr-un pamflet televizat…”de aia”. Adica mai explicit… “Barbatii romani este misogini si nu concep ca o femeie poate conduce un guvern sau o tara”.

De fapt, in anii de pseudo democratie postdecembrista am avut cateva femei remarcabile pe scena politica. De la Mona Musca, superba in retorica ei echilibrata si pana la Gabriela Vranceanu Firea – femeia amazon care s-a luat la “tranta” cu presedintele matrafoxat. Daca ele nu au adus neaparat competenta, cu siguranta au adus culoare, de la tonuri de gri bacovian pana la albul inocent siberian. Corneliu Vadim Tudor, cel care se lauda intr-o emisiune cretina la Dan Capatos ca a avut 1000 de femei in viata lui, uneori cate patru pe zi, mentiona adonisian si euforic ca : “in politica nu exista femei urate”, de parca doamnele si domnisoarele care ajung in zoopolitikon ar fi musai atinse de bagheta Afroditei. Nu comentam afirmatiile “maestrului” trecut in nefiinta, rezumandu-ne la o afirmatie a Margai Barbu, una din devoratoarele ecranului romanesc, care spunea despre Vadim… ca era bun de trimis dupa paine la alimentara din colt.

Tinere sau mature, ma feresc sa folosesc cuvantul “batrane”, femeile politician au adus diversitatea necesara intr-o zona sociala in care tractoristii, buticarii, inginerii falimentari si profesorii fara definitivat ajung deputati si senatori. In timp, presa a facut tot felul de topuri, de la cele mai inteligente, la cele mai frumoase sau mai blazate femei din politica romaneasca. Daca generatia Ecaterina Andronescu, Renata Weber, Norica Nicolai, Monica Macovei si Anca Boagiu nu mai emotioneaza nici macar microfonul parlementar, plutonul feminist format din Daciana Sarbu,  Raluca Turcan si Alina Gorghiu incita inca hormonii purtatorilor de izmene, pana la sustinerea neconditionata de catre acestia a unor initiative gingas prezentate, chiar daca uneori sunt contrare intereselor partidului. Mai exista si categoria femeilor fatale, a caror unicitate deriva din complexitatea si brambureala lor comportamentala, doamne precum Elena Basescu, Ana Birchal, Roberta Anastase si Elena Udrea fiind celebre in tara si peste hotare, la categoria din “putul gandirii”.

Revenind in zilele noastre, femeia politician cea mai competenta, capabila sa bage doctrinar si profesional sub masa 90% din deputatii si senatorii Romaniei, plus intreaga tagma a tonomatelor de presa, este cu certitudine Andreea Paul (Vass) o personalitate atat de puternica si coerenta incat este evitata in dezbaterile publice, datorita starii de inferioritate pe care o induce partenerilor de dialog. Nu cred ca doamna Paul are culoare politica, dar cu certitudine ar putea sa fie doamna de fier a politicii nationale, capabila sa poarte mai mult decat onorabil boneta de premier sau presedinte. Urmariti-o pe aceasta femeie cand dezvolta un subiect si daca aveti o minima obiectivitate, cu siguranta va veti intreba de ce nu este la Cotroceni sau in Palatul Victoria. Doar timpul va demonstra daca Andreea Paul, doctor in economie, cercetator si cadru universitar va razbate prin hatisul misoginismului dambovitean sau se va refugia din viata publica. Cu certitudine activistii din politica romaneasca nu o vor in topul politic, preferand colegele gen barbie, miss Romania, folcloriste sau jurnaliste ratate.

Acest text are la baza anuntul facut ieri de o fosta “vedeta” a filmelor pentru adulti, implicata vremelnic si meteoric in politica peremista, solista indubitabila a entertainment-ului romanesc de prost gust, superba nonconformista, tunata si detunata, unica Oana Z al carui nume nu-l mentionam complet pentru a nu fi tarati intr-un proces, care ar dura pana la calendele grecesti. Aflata de un timp intr-un con de umbra mediatic dupa ce si-a ingropat, dezgropat si reingropat mama care nu-i dezvaluise toate misterele averii muncite fizic din greu, diva nonconformista si proprietara de cimitir privat, s-a autodeclarat mostenitoarea imperiului politic falimentar al lui Vadim Tudor, unica persoana mesianica capabila sa resusciteze prin respiratie gura la…, partidul comatos al defunctului tribun. In circul dambovitean populat de clowni loviti de dambla, bosorogi cu hemoroizi atarnand si prostata marita, sfertodocti imbracati la bazarul Europa si plagiatori cronici, aparitia experimentatei femei de societate s-ar putea sa revigoreze Casa Poporului si pensionarele de la Crucea de Piatra.

Asta daca nu cumva va fi condamnata pentru obraznicie morbida si carierism, de colegii politicieni cuminti deveniti inchizitori, parlamentari disciplinati ai neamului carora duminica seara, sotia iubitoare le pune in bagaj alaturi de biblie, si un “Durex”.

Cato CENZORUL

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole