EDITORIAL: Luluta, super procurorul anticoruptie, refuza munca de jos

Reclame home 1
Reclame home 1

Dupa iesirea furtunoasa si usor lacrimogena din decor, Laura Codruta Kovesi (LCK), alintata de apropiati cu apelativul Luluta, a confirmat apucaturile odraslelor de procurori comunisti convertiti in procurori capitalisti. Rebela si obisnuita cu elogii publice, dobandite prin confiscarea meritelor colegilor procurori, LCK da cu flit Consiliului Superior al Magistraturii, dupa ce sectia de procurori a dispus intoarcerea fostei sefe DNA la functia avuta anterior promovarii basesciene, cea de umil procuror DIICOT la Sibiu. Aspect inacceptabil divei mai obisnuite cu receptiile festive de la ambasadele lumii si picnicurile de taina opresciene, decat cu munca de documentare, analiza si investigarea dosarelor cu marii corupti.

Prin urmare, CSM dispune trecerea la munca de jos, dar ex-procurorul sef DNA fuge pana la unchesul Gusti, vremelnic procuror general, un fost cirac al tatucului bastan din marginime, unde umple covorul de buhara cu lacrimi de crocodil si obtine numirea la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde nu va instrumenta dosare cu infractori de rand, ci va implementa strategia anticoruptie a Romaniei. Adica taiat frunza la caini, deplasari la Bruxelles, conferinte si simpozioane la Venetia, cursuri la New York, totul pe bani publici munciti de amarasteni.

Nimic nou intr-o tara europeano-bananiera, unde evaziunea fiscala se preda la universitate, masteratul a devenit o banalitate, iar munca onesta e platita cu salariul minim pe economie. Asta in timp ce functionarii statului primesc spor de calculator si de abac, fiind necesara si examinarea lor anuala la medicina muncii pentru depistarea in faza incipienta a unor boli cronice precum spleenul, constipatia si hemoroizii patologici.

Si pentru a pune bomboana pe coliva, individul numit politic care ocupa fotoliul de procuror general, intr-un total dispret fata de decizia CSM, numeste ca interimar la sefia DNA nu un profesionist care si-a rupt coatele instrumentand dosarele coruptilor, ci o Ancuta blonda, a carei activitate mirobolanta in ultimii zece ani este cea de consiliera a Lulutei, deci zero dosare instrumentate. Exact ce lipsea luptei anticoruptie, o birocrata obedienta, care inca de la investire nu s-a sfiit sa traga o limba umila in posteriorul generos al fostei sefe.

Iar legat de declaratia maharului la numirea interimarei, personaj morometian care clama belicos ca lupta anticoruptie va continua cu fermitate, ma umfla rasul doar gandindu-ma la decizia numirii unui procuror inactiv si rupt de activitatea operationala. Omul ori e dus cu sorcova, ori s-a dat cu puterea sau poate s-a invartit de un post de ambasador. O palma data de Augustin Lazar adevaratilor specialisti, procurori care au finalizat cu succes zeci de dosare grele, rezistand presiunilor si amenintarilor, fara a-si vinde demnitatea pentru functii numite politic.

SOMOGYI Attila

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

3 Comments

  1. Cititor

    Penibil articol! Acest jurnalist PSD-ist … in cautare de senzational,dar din nou penibil prin cautarea de nod-in-papura a gasit o chichita la C.Kovesi de care sa se lege! Dar intrebarea e: ce treaba are el cu alegerea doamnei Kovesi,e cumva sotul,tatal dansei??! Sau sufla vantul in camera ideilor??! Haahhahhaa!!!

    Reply
  2. Moldovan Gheorghe

    Bă da Attila ăsta e d… Cum să scrii așa ceva? Zetea l-o prostit tare :). Se culcă și trezește cu Antena3?. Mai cenzurati-l… :)). F… Somogyi… .

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole