EDITORIAL: Nesimtirea parlamentara si botnita locala

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Demnitarii sunt de cele mai multe ori inferiori omului obisnuit, atat prin educatie si cultura, dar mai ales prin bun simt. Cata vreme zoopolitikonul este populat de indivizi propulsati de fauna politica si alesi pe liste propuse de partide cu lideri infractori, vom avea o clasa politica buna de trimis la sapa sau sa bata coasa. De la tinuta si pana la comportamentul in sedinta, alesii neamului se comporta asemenea cocalarilor din Ferentari, specimene paduchioase care se scarpina in dos si nari, in timp ce se afla in exercitiul functiunii.

Ce sa ceri de la obscurul consilier local sau judetean daca in Parlamentul Romaniei, in sedinta festiva la care participa si vorbeste Presedintele Romaniei, onorabilii deputati si senatori erau cu ochii pe smartphone-uri, tablete si laptopuri? Atata nesimtire si tupeu gasesti doar in politica damboviteana, unicul spatiu european unde oierul ajunge europarlamentar, dama de companie ministru, iar beizadeaua miliardarului evazionist, deputat sau senator.

O sila imensa sufoca o Romania mediocra, in care viitorul neamului il stabilesc varstnici loviti de dementa sau senilitate si asistatii sociali. Urmaream deunazi activitatea Consiliului Judetean, sedinta in care se votau pe banda hotarari “importante” pentru Maramures. In timp ce presedintele se strofoca sa respecte procedura de avizare a proiectelor, consilierii judeteni, in costum sau pulovar second hand, vorbeau la telefonul mobil de parca se aflau pe terasa bufetului Garii. Si asta in fata camerelor de luat vederi, intr-un total dispret fara de cetateanul care se uita la modul cum actioneaza acestia. Desi majoritatea sunt analfabeti in IT, venind la sedinta fara borderoul cu proiecte sau o minima pregatire, toti, dar absolut toti, afiseaza la vedere telefoanele mobile, de parca fara gadgetul stupid nu ar fi primiti in sala de consiliu.

De unde si pana unde aceasta atitudine de sfidare fata de normele si regulile vietii publice? Unde ati vazut… in ce tara civilizata ca in timp ce vorbeste in plen un coleg consilier sau parlamentar, ceilalti sa-si dea sms-uri, mesaje pe facebook sau whatsApp? Sau sa vorbeasca la telefon in timp ce liderul structurii deliberative se adreseaza plenului, supunand la vot acte normative cu caracter national sau local?

Reamintesc acestor pseudo-demnitari acoperiti de jegul nesimtirii ca nimeni nu a fost fortat sa intre intr-un organ decizional, ca multi si-au cumparat din fala sau interes si cu bani grei pozitia de consilier sau parlamentar, ca sunt platiti din bani publici si au obligatia sa munceasca, nu sa socializeze in mediul virtual. Nici daca ar munci probono nu ar avea dreptul la un asemenea comportament jalnic, nu cata vreme sunt acolo in interes public si reprezinta o comunitate de oameni, in care majoritatea trudesc din greu pentru a pune o paine pe masa.

Consilierii locali “coalitieni” din Baia Mare si-au facut din nou datoria, dovedindu-si prinosul de obedienta si servilism fata de cel care inca se mai crede decident in acest oras. Ma uit la grupul in cauza, care cuprinde profesori, medici, economisti, dar si licentiati obscuri si constat ca nu au nicio problema in a se tari in genunchi si face sluj. Nici unul nu a murit inca de rusine, nici unul nu a demisionat sau revoltat impotriva slugarniciei la care este supus.

Acesti consilieri nu au curaj sa iasa public intr-o emisiune televizata, accepta sa fie reprezentati in Consiliul Local de un personaj vocal cu retorica incoerenta, care isi modifica discursul metalic in functie de continutul sms-ului primit de la angajator. Oare nu realizeaza cat sunt de penibili, majoritatea avand in spate o cariera onorabila in profesie sau viata publica?  Nu exista o limita a umilintei peste care nu se mai poate trece, o stare de saturatie care te faci sa-ti fie greata de propria-ti persoana? Chiar nu mai aveti demnitate de loc si acceptati sa fiti pres sau mop pentru megalomania cuiva?

In zona decizionala a societatii romanesti exista o diviziune clara. Exista un grup care nu se expune, dar face jocurile, comandand cateilor si jigodiilor sa latre la comada, entitatea de yesmani cu botnita care voteaza ce li se cere si cozile de topor care pun in aplicare directivele latratorilor aprobati de botnitari. Lor le datoram situatia in care traim, ei au orchestrat distrugerea flotei, privatizarea resurselor, sustragerea banilor pentru autostrazi, vanzarea patrimoniului CFR si aservirea poporului.

Ei au in mana si santajeaza o mare parte a decidentilor din justitie, structurile de informatii, oamenii in uniforma si lacheii din administratia publica. Albert Einstein spunea: „Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rau, ci de aceia care ii privesc si refuza sa intervina”. Adica noi… toti ceilalti care nu facem nimic!

SOMOGYI Attila

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. raluca

    Ce fac parlamentarii judetului pentru acest judet? De la pesedisti nu ne asteptam la mare lucru deoarece sunt din vechea gasca si nici in celalalte mandate nu au facut mare lucru,astfel incat ei nu se pot lauda cu mari realizari.Dar asteptam mult de la mamitica,cea pe care acum o vedem ca fuge de mama focului din calea jurnalistilor ( de cat codas la capitala era mai bine fruntas acasa) si de la penepistii, care bateau abitir din hamster inainte de alegeri, incat la povestile lor mai ca am crezut ca vom intrece clujul in mai toate domeniile.Intre timp ne-am trezit,sunt la fel de jalnici si fara solutii ca cei dinainte,ca nu degeaba am ajuns ca judet asa de jos.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1