Editorial: No… aflaram de Guvern, e liber la hotie!?

Reclame home 1
Reclame home 1

guvern-grindeanuNu suntem sanatosi daca nu facem circ. “Marele Ficus Tacut” a facut show aseara, aratand romanilor unde si cui i se canta imnul. Sala Unirii din Palatul Cotroceni a fost rearanjata si eliminate vechile randuieli, potrivit carora ministrii semnau sezand, dupa care traversau sala de ceremonii in pas de protocol. Noua echipa de ministeriabili a fost dispusa dupa importanta portofoliilor la dreapta prezidentiala, iar “oaspetii” au fost postati peste drum de acestia. Utilizarea termenului de oaspeti a fost o ironie prezidentiala gratuita si nu singura, prezenta celor trei demnitari la depunerea juramantului noului guvern fiind prevazuta de reglementarile legale in vigoare.

Scanand fauna prezenta la ceremonie, am constat ca dna col SIE, fosta SPP, Delia Dinu, consilier de stat si sefa Departamentului de Protocol, a fost din nou cea mai eleganta si prezentabila doamna din salon. Prezenta si prestatia acesteia cu ocazia tuturor evenimentelor prezidentiale ma duce cu gandul la o dresoare de lei de la Circul Globus, cea care defila in arena cu o cravasa in mana, conducand felinele la locul lor in tarc. Oare dl profesor Iohannis chiar trebuie dus de mana si asezat de fiecare data la locul desemnat? Nu are tinere de minte sau prefera sa fie manevrat asemenea unui recrut pe terenul de instructie?!

Pe de alta parte s-a vazut clar ca lasat de capul lui, presedintele se pierde si reactioneaza ca o persoana cu agorafobie, fapt constatat si aseara. Dupa ce a dat mana cu “oaspetii”, in speta presedintii Senatului, Camerei Deputatilor si Curtii Constitutionale, Klaus Iohannis s-a dus sa salute presa cu o mica glumita nereusita, dupa care a luat-o agale si intr-un mod jenant, prin spatele ministrilor imbulziti sa sarute dreapta marelui vizir Dragnea.

Protocolul anterior prevedea clar ca dupa inmanarea mapei oficiale si speechul prezidential, seful statului se intretinea cateva minute cu membrii noului cabinet, parasind apoi incinta in atentia participantilor. Ieri, noii ministri l-au tratat cu sictir pe marele om, prezentandu-si dosurile impozante, intr-un total dispret fata de simbolul autoritatii statului.

Am urmarit cu atentie procedurile de audiere si validare a echipei Dragnea-Grindeanu. Am constat cu dezgust ca vom avea tot un guvern “facebookist”, dependent de gadgeturi si lipsit de bun simt. In timp ce onorabilii sefi de partide vorbeau de la tribuna camerelor reunite, echipa PSD-ALDE, in frunte cu Liviu Dragnea, isi butonau cu nepasare smartphone-urile, concurandu-i pe parlamentarii care navigau tot nepasatori  pe tabletele din dotare.

Camerele de luat vederi au surprins pe viitorii ministri afisati in public, disperati sa dea like-uri sau sa posteze commenturi haioase, in timp ce opozitia le-o tragea dezinvolt in freza. Ce conteaza ca te vede o tara intreaga butonandu-ti telefonul, cata vreme tu ai firmanul asigurat, iar haremul si saraiul sunt pregatite pentru orgiile noilor stapani?

Avem un guvern usor supraponderal, cu cativa tineri dubiosi si deja obezi, nici tehnocrati, nici politicieni, cateva fosile parlamentare si guvernamentale deja obosite dupa patru sau cinci mandate la activ, un ministru septuagenar suspect de dementa, cateva doamne zambarete si una serioasa, plus un premier dependent de tabac si cu aliura de director zonal HORECA. M-am linistit, tara este pe maini bune, Dragnea Bey isi va putea plati ordia din bani publici cata vreme justitia va functiona ca o lauta cu coardele plesnite, manuita de un minoritar lovit de dambla.

Guvernul va avea viata grea cu opozitia, pregatita inca de azi noapte sa conteste totul. Odata atacata la CCR decizia Guvernului de a emite ordonanate pe durata vacantei parlamentare, executivul se vede pus in stand by, superba jurisprudenta romaneasca fiind astfel conceputa incat tot ce este atacat nu poate fi pus in practica.

Se pare ca programul PSD este asemenea unui covor ros de molii, cumparat la reduceri dintr-un bazar falimentar. Loviti de leuca realitatii, romanii votanti ai social-democratiei se vor trezi ca una au platit si alta vor primi, intr-o tara in care procurorul sef DNA nu-si poate dovedi virginitatea, marinarului fara flota i s-a infundat siflea, iar presa a iesit la vanatoarea de cotoroante si zombi.

Aflarati deci si domniile voastre ca in tara urmasilor palicarilor din Fanar, s-au schimbat doar dregatorii, nu si metehnele, ca ne-am lasat imbatati cu apa chioara si vom continua sa tragem la jug precum dobitoacele din satul Flamanzi. Oare cand vom invata ca nu tot ce “pute” fain e si comestibil sau cum spunea tatuca Hrusciov “Politicienii sunt toti la fel. Ei promit sa construiasca un pod si acolo unde nu este nici o apa”.

SOMOGYI Attila

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

 1. dr jivago

  O „radiografie” extrem de „pliata”… :))
  Asteptam ceva, si despre__________”Lady In Red” >>>>

  Reply
 2. dr jivago

  O „radiografie” extrem de „pliata”!!!
  Asteptam ceva, si despre „Lady In Red”… :))

  Reply
 3. Zoli

  Numai niste oameni fara coloana vertebrala si fara bun simt ca si dragnea&company puteau sa se comporte asa,cum s-au comportat cei din PSD! Nesimtiti,batjocoritori,pe scurt NEMERNICI! Niste fosti si actuali ”pupets” adica marionete,unii cu dosare penale pusi de cel mai scarbos animal din partid dragnea ca sa sa-si arate dispretul fata de presedintele tarii! Asta e ”guvernul” post-comunist de care nu putem scapa de 27 ani,guvernul care da liber la hotie,spaga,nedreptate si minciuna! Asta ati votat,asta veti primi,fraierilor!

  Reply
 4. Bogdan

  Datorita faptului ca PNL,USL si PMP vor contesta marirea salariului minim , vor mai pierde o parte din electorat.Sa ne mai miram ca Maramuresul „liberal” nu are nici un parc industrial,iar majoritatea salariilor sunt pe minimul pe economie,iar ei sunt impotriva acestor mariri? Normal ca nici cu Zetea psdistul nu o sa fim in stare sa schimbam aceasta situatie dar cel putin ne salveaza marirea salariului minim si daca va fi in continuare foarte slab o sa plateasca ca antecesorii la alegerile viitoare.

  Reply
 5. B.A.

  Fratilor,sa mai fure si pentru popor ca prea au furat pentru astialalti,pentru CIA si institutiile de forta.Vorba lui Badea,daca li se opreste finantarea pica 80 % din presa ,, independenta” si ,, societatea civila”.In ce tara din lume un fost presedinte are inregistrari cu infractiuni ale inaltilor demnitari si ii acopera sau poate isi acopera pielea.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2