EDITORIAL: Puci sau revolutie de palat in PSD? Dracnea, hashtag rezisti?

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

S-au rupt apele in PSD, iar valurile tind sa mature digurile, spargand unitatea de monolit a molohului cu picioare de lut. Marele partid social-democrat se scufunda in propria-i mediocritate, dupa ce a permis confiscarea treptata a parghiilor puterii, de smecheri bulevardieri, indivizi din categoria metrosexualilor politici, subcultura interlopa fara pricepere reala, dar cu studii si doctorate prin capitalele lumii.

Dupa plecarea lui VV Ponta si preluarea fraielor de Liviu Nicolae Dragnea (LND), un demn reprezentant al genului retrosexual, vechea gasca a baronilor locali a fost in parte mazilita la vatra, in parte ascunsa prin ministere si agentii, pe pozitii de directori sau presedinti de AGA si CA, cu salarii nerusinat de uriase. Lasati in conservare ca spionii expirati, acestia au uneltit si complotat impotriva noului „tatuc”, tragand de cabluri, sfori si liane, contribuind la boicotarea  marelui program suveran de guvernare.

LND are cateva rezultate uriase, tipice unui „telectual” convertit de economia de piata in vanzator de televizoare, mai intai second hand, apoi noi, aparate fabricate pe vapoarele ce faceau ruta intre Taiwan si batrana Europa. Autodidact privind mecanismele pietei libere, liderul PSD a contribuit la consolidarea capitalismului de cumetrie, intr-o cariera remarcabila de bugetar: un mandat de prefect, trei mandate de presedinte CJ, unul de ministru si unul pe jumatateb ca presedinte la Camera Deputatilor.

Rezultatele se vad in declaratia de avere, document care reprezinta doar varful vizibil al aisbergului, politicianul teleromanean acumuland, in doar 20 de ani, o avere aproape egala cu a Casei Regale din Romania. Astfel, Liviu Dragnea se afla, conform procurorilor DNA, pe lista celor 1.000 de romani aflati sub suspiciuni rezonabile de furt calificat din averea statului, indivizi a caror avere ilicita egaleaza PIB-ul Romaniei pe anul 2010!

Dar cum de s-a ajuns in situatia de a avea o tentativa de puci politic? Cine si de ce erori se face vinovat, dar mai ales cum au fost scapate fraiele din maini? Intrebari firesti pe care si le pun nu doar hipsterii urbani, expatii si nomenclatura corporatista, ci si curvele din Ferentari sau damele din portul Constanta, ultimele fiind ingrijorate de scaderea deverului si a potentei la romani. Cauzele sunt clare si certe, mentionate si in Cartea Sfanta: „cine seamana vant, culege furtuna”. In esenta, politicenii pesedisti au facut o eroare specifica liderilor mediocri, care, pentru a nu-si periclita pozitia, se inconjoara cu yesmani, sicofanti, tehnosexualui, machosexuali, podarese botoxate si starlete ratate, incapabile sa-si retina propriu CNP. Or cu o asemenea gasca nu se poate guverna, poate cel mult petrece la sindrofiile cu lautari si folcloriste.

Iar cand pe fondul acestor labilitati personale si de grup a aparut si noua categorie de procurori tineri din genul ubersexual, personaje care conlucreaza cu machosexualii din zona serviciilor, mamaliga s-a transformat in salata de boeuf, iar hormonii violentei latente erup asemenea vulcanilor noroiosi.
In acest context, lingaii de ieri au devenit delatorii de azi, rockerii grindeni s-au aliat cu manelistii tudosisti, oportunistii pontisti s-au lipit de nostalgicii iliesceni, iar eruditii nastasieni au inventat ca pretext statul paralel si ordonantele de urgenta cu dedicatie. Totul, in mod evident, spre a face loc exponentelor gintei matriarhale sufocate de corsete, singurele capabile sa deraieze Romania, prin schimbari constitutionale emotional perverse.

Va fi un sfarsit de saptamana sangeros sau deloc, iar cei care spera la o noua noapte a hughenotilor s-ar putea alege cu o palma stalinista peste bot, asta daca numarul „cexistilor” corupti si cumparati este mai mare decat al celor incompetenti, lasi sau aiuriti. In tot acest timp, singura care exulta este presa de scandal, adica aproape toata, hranita cu dejectiile si zoaiele unor vremuri ce tin parca de epoca lui Caragea Voda, caracterizata prin ciuma bubonica si fiscalitatea excesiva.

Pentru ca pesta porcina, clientelismul politic, evaziunea fiscala, munca la negru, emigratia si minciuna nu pot fi eradicate in Romania de astazi, o solutie posibil viabila vine de la Conu Caragiale, cel care acum 150 de ani spunea : „Din doua, una, Dati-mi voie: ori sa se revizuiasca, primesc! Dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se revizuiasca, primesc! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo….”

SOMOGYI Attila

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2