Editorial: Romania laica este condusa de Biserica Ortodoxa Romana

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

preoti-masini-mercedes-slujba-sfintireNu prea am prieteni, adica ar vrea multi sa ne “imprietenim” dar sunt selectiv si asocial. Presimt ca dupa acest editorial, unul din putinii mei prieteni se va supara si imi va spune tragic: “nu te-am rugat sa nu mai dai in BOR ?!” Asa ca m-am lins pe bot de sms-ul de Craciun si Anul Nou. Asta e viata!

Sambata mi-am dat doua palmi in oglinda, o forma de autoflagelare pentru ca nu am avut incredere in tehnocratul Ciolos. Vazand draftul de buget pe 2016 mi-am zis… asta da barbat, are cohones, coloana vertebrala si nu face sluj in fata “popcilor”. Zero lei la culte si hai la gara. Dar a venit sfanta duminica si dupa ce cu o zi inainte presa a vuit si a comentat despre spiritul de ateu al premierului, a picat si stirea bomba. Personajul mignion din opera lui Cervantes, vremelnic premier al Guvernului Romaniei, nu e decat un scutier calare pe un magarus schiop, slugarnic si fricos care si-a facut un “mea culpa” public jalnic pentru neobrazarea involuntara de a jigni clerul. Asta e, suntem condamnati la mediocritate si obedienta.

In acest context, de ce au mai iesit in strada recent zecile de mii de romani, scandand pentru statul laic si nevoile reale ale cetatenilor. Ce rost mai au discursurile populiste ale presedintelui lent in gandire, in care clameaza incoerent despre puterea poporului, interesul national si transparenta? Totul este doar populism ieftin cata vreme un premier care nici macar nu e politic, se imprastie de frica in fata madamei Birchal, personaj anost care haraia intr-un studiou TV ca un patefon defect, repetand obsesiv si penibil ca Romania este ortodoxa iar romanii cred numai in biserica. Incredibil… cum sa nu dam bani Bisericii Ortodoxe sarace si greu incercate? Pot fi lasate zecile de lacase de cult fara acoperis sau finisaje interioare? Ce conteaza ca ne mor oamenii in spitale vechi si insalubre sau ca scolile nu au aviz de functionare? Important este ca bisericile grandioase si obscene sa fie finalizate, sa aiba unde merge poporul indobitocit, ca sa-si planga de mila.

Guvernul a mai facut prin premierul agronom o gafa. Cum poti si pe ce baza sa maresti salariile functionarilor si profesorilor cu 10%, a medicilor cu 25 % si a “popcilor”cu 50%, in conditiile in care BOR este cel mai bogat SRL din Romania? Ce logica aiuritoare au cei care decid asemenea tampenii?

Am fost crescut in ascultare dar nu slugarnicie. M-am indepartat de biserica datorita clerului corupt, vazand si verificand cum in orasul meu sufocat de bisericile in constructie, fiecare locas de cult ridicat sau refacut era dublat prin construirea unui casoc pentru parintele paroh. Pare incredibil, dar va rog sa verificati si veti vedea ca s-a aplicat principiul… o bascula cu balast la biserica, una la parinte acasa. Pana unde poate merge tupeul si manipularea opiniei publice de catre o entitate care fara a fi o institutie a statului este finantata de stat, cu salarii platite din bugetul national si cu facilitati fiscale ilegale?

M-am saturat sa fiu mintit si prostit, iar banii din taxele si impozitele mele sa mearga pentru fala si risipa clerului nerusinat de bogat. Enoriasul amarat merge cu caruta sau trenul in timp ce PSS merge cu mercedesul sau jeepul de zeci de mii de euro. Daca vrem talibanizarea ortodoxa a tarii, nu avem decat sa stam capra si sa acceptam cotcaiala Sfantului Sinod, care constatam ca are mai multa putere decat Presedintia, Parlamentul si Guvernul Romaniei la un loc.

L-am cunoscut si apreciat pe IPS Bartolomeu Anania, un prelat si erudit demn de respect. Celor care nu au inteles nimic din acest editorial, in sutana sau fara, ii rog sa citeasca in Biblia redactata si adnotata de marele ganditor ortodox, urmatorul text : “Cei ce au bogatii, ca de greu vor intra ei in imparatia lui Dumnezeu! Ca mai lesne este sa treaca o camila prin urechile acului decat sa intre bogatul in imparatia lui Dumnezeu”.

Cato CENZORUL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. Kovacs Stefan

    Hai mai Cato ca nu sintem de multe ori pe aceeasi lungime de unda,dar aici ai tot asentimentul meu.Poate ca de craciun vei avea totusi un SMS din partea altui antisocial 🙂 …

    Reply
  2. Zoli

    Da,ai dreptate Cato!Si eu am ramas gura casca cand am aflat ca Ciolos ”a ajuns la o intelegere” cu satanistii,pardon sutanistii mult-prea-fericiti si le creste leful…macar sa aiba bani de carburanti pentru masinile lor luxoase cu motoare de 3-4000cm3!Ma intreb cine pe cine ar trebui sa conduca:prim-ministrul tarii sau popimea mafiota din bor?!Ca dupa cum se vede,nu s-a schimbat nimic,iar toti oamenii care au iesit in strada in speranta ca finantarea bor-ului (si implicit aruncarea pe geam a milioanelor de euro) va fi oprita au iesit pentru nimic!Se pare ca am fost,suntem si vom fi un neam de fricosi,slugi,pupatori de moaste indobitociti in cautare de ”minuni” si de ”sfinti” care nu sunt in stare sa iasa la lumina si sa accepte o viata mai buna…ca nu cumva sa-i duca dracu,ala prieten cu popa!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1