EDITORIAL: Stafia comunismului bantuie USR. Chiar ne e frica de Bau – Bau?

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Aparuta dintr-o necesitate obiectiva si ca rezultat al coagularii constiintei civice dambovitene, partidul corporatistilor si hipsterilor urbani parea sa aduca oxigenul necesar intr-o clasa politica sufocata de mediocritate. Avand o denumire usor patetica, cu nuante de tip cheguevarist, Uniunea Salvati Romania genera cateva intrebari aducatoare de confuzie. Trebuia salvata Romania? De cine? Poate de burghezia comunitara sau invazia orientala. Sau de corporatistii verosi care sug seva natiei abulice. Cu siguranta, de plutocratia locala si oligarhiile transpartinice.

Nu era clar ce doreau la inceputuri, retorica de start a liderilor salvatori mentionand teme despre poluare, zone verzi si o administratie corupta, ce voia sa transforme Bucurestiul intr-o mega-afacere imobiliara pentru expatii si imbogatitii natiei. Satui de scursorile fanariote care au jupuit Bucurestiul pentru a-si tuna amantele podarese, dar si de malpraxisul administrativ al chirurgului politician, bucurestenii au iesit prin parcuri, cerand schimbarea lacustelor cu alte specii mai evoluate. Si pentru ca nu se putea prin proteste, au intrat in politica, dar nu au reusit sa ocupe fotoliul de bastan general, deh… bucurestenii de varsta a treia, mamele single si taxatoarele de la RATB preferand-o pe diva de la prompter, reusind in schimb sa infiltreze cateva personaje active si vocale care sfac o opozitie serioasa in divanul general.

Activi in social media, spatiu unde nu exista subiect public care sa nu fie trecut prin filtrul gandirii nondoctrinare, useristii exceleaza prin actiunile in strada, prezenta lor aducand culoare si zbucium in masa amorfa de romani plictisiti si resemnati. Nu poti sa nu admiri activismul USR intr-o perioada in care partidele parlamentare stau cu capul la cutie, deficitare fiind la comunicare directa si luarea pulsului public. Exista totusi o nelamurire fireasca. De ce daca tara este impanzita de corturile alb albastre si activistii aferenti, optiunea romanilor pentru salvatorii patriei a crescut de la 8,8% in 2016 la doar 11,4% in 2019? Unde gresesc USR-tii, ce nu fac bine? Sunt oare prea vocali sau agresivi si nu reusesc sa se desprinda de conditia de activisti civici? Sau romanii sunt prea inculti pentru a-i intelege si aprecia la justa valoare?

Ultima initiativa legislativa a hipsterilor urbani este considerata o reusita de unii, dar o greseala majora de altii, intr-o Romanie ce se zbate in neputinta legislativa generata de soferii ajunsi senatori si tractoristii unsi deputati, personaje cu licente postdecembriste obtinute la “privatele” pastorite de universitari fara demnitate. Si chiar daca etaleaza burti si falci comunistoide, amintind de nomenclatura agramata din fabrici si uzine, politicienii de astazi, in mare majoritate, sunt doar niste bieti analfabeti functionali, certati cu morala si limba romana. A lansa ideea, ca marele pericol pentru Romania il constituie comunismul ca doctrina si actiune reprezinta o simpla gaselnita amatorista, o manifestare de teribilism politic specifica celor care, dupa ziua de munca de tip corporatist sau ong-ist, se refugiaza intr-un pub, unde transpira de exaltare ca Romania a invins, in sfarsit, Insulele Feroe la fotbal.

In realitate, avem numeroase alte probleme si prioritati reale, de la eradicarea inculturii si mediocritatii publice pana la eliminarea incoerentei in administrarea unei tari in deriva. Ne isterizam pentru niste bosorogi nostalgici si oportunisti de duzina, a caror maxima periculozitate o constituie adunarea la mormantul Ceausestilor, unde cu protezele clampanind, balmajesc, falsand Internationala, printre crizanteme si coroane ofilite.

Unde si in ce tara din Secolul XXI comunismul reprezinta o amenintare reala? Sper ca USR-tii nu confunda socialismul cu comunismul, din ignoranta sau pentru ca unii au doar cultura de internet. Sunt perfect de acord cu istoricul Florin Turcanu, care mentiona nevoia de “exorcizare prin cunoastere si implinirea justitiei morale”, militez pentru studierea in manualele de istorie a perioadei totalitariste, fie si doar pentru recuperarea memoriei acelor vremuri de strivire a subiectivitatii si anihilarea demnitatii umane. Dar pericolul resurectiei comuniste este la fel de actual cu producerea unui nou holocaust, iar ideologii useristi ar trebui sa definitiveze doctrina partidului, in loc sa manipuleze opinia publica cu o vanatoare de fantome, reinviind practici din perioada lui Joseph McCarthy. Ar fi pacat sa strice ce au facut bine si de la 11 sa ajunga la 5%!

SOMOGYI Attila

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2