EDITORIAL: Tara de balamuc! PSD va legifera coruptia in Romania?

La alegerile din decembrie trecut, milioane de romani au pus stampila pe cei trei trandafiri social-democrati. O decizie venita ca o reactie de negare a guvernului tehnocrat constipat, care nu a facut bine, dar nici rau, insa cu siguranta nu a furat din averea poporului.

Ascetul Ciolos si gasca lui de corporatisti si ong-isti nu au finalizat nici un kilometru de autostrada, nu au taiat panglici si nici nu au organizat spectacole pantagruelice, in schimb au tinut stranse baierele pungii. Guvernarea apolitica a fost asemenea sejurului unei familii plecate intr-un concediu auster, cu un buget fix in care incapeau zilnic o bere pentru tata, un balon si doi covrigi pentru prunci, plus o plimbare pentru mama.

Odata urcat cu sacii in caruta, marele partid neocomunist si-a aratat adevarata fata, dovedindu-se  a fi aceeasi tagma capitalista de sorginte rurala, alcatuita pe baza de interese si nepotism. Masurile luate in primele luni de echipa Grindeanu au generat premisele revenirii la societatea de consum, in care Guvernul goleste banii din straita in conturile bugetarilor si pensionarilor, dupa care va recurge la credite.

Marele Fond Suveran pentru Investitii, o idee intens si obsesiv repetata in ultima campanie electorala, s-a dovedit a fi doar o gogorita populista si praf in ochii votantilor, care credeau ca va fi confiscata averea Regelui, iar din veniturile realizate se vor face autostrazi, sisteme de irigatii, trenuri rapide si locuinte pentru tineri. Singurele masuri realizabile de noul executiv sunt pomenile postelectorale, adica salarii, pensii, indemnizatii, sporuri si alte recompense pentru cei care nu produc nimic, in schimb consuma jumatate din bugetele institutiilor publice.

Sunt curios cum va reactiona mediul de afaceri, care primeste lovitura dupa lovitura prin noile impuneri fiscale. Daca multinationalele vor supravietui, caci bugetarii vor umple de bani hypermarketurile, firmele romanesti vor lucra si mai mult la negru sau vor inchide, coplesiti de birurile care trebuie sa alimenteze risipa pesedista. Patriotismul nostru cedeaza in fata poleielii corporatiste, ne vom cumpara televizoarele cu diagonala cea mai mare, frigidere inteligente care pot fi programate prin sms si vom manca toate gunoaiele interzise in Europa civilizata, dar care au stampila „bon pour l’Orient”.

Producatorul roman este condamnat sa-si vanda marfa pe jos, in targuri insalubre sau sa o cedeze rromilor si samsarilor care o revand la „dublu si-un pic”. Vor mai fi picurate niste subventii si pentru agricultori, se vor lansa niste proiecte de finantare la care vor avea acces tot baronii latifundiari locali, dar laptele va fi adus tot din Ungaria, cartofii din Polonia, rosiile din Spania, iar citricele din Turcia.

Tara va deveni un haos neguvernat, cresterea economica va deveni zero, datoria publica va exploda, iar liderii Uniunii Europene vor reintroduce vizele pentru romani. Singura care se va imbogati in saracia generalizata va fi Biserica Ortodoxa Romana, care va deschide un hotel in noua catedrala a neamului si va continua sa convinga romanii sa-si dea ultimii banuti pentru pelerinaje in tara sfanta sau excursii pentru lins icoane providentiale generatoare de herpes.

Sleahta de oligarhi pesedisti isi va face mendrele fara jena, in Parlament vor fi trecute in pas alergator legi protectioniste, in guitatul steril al deputatilor USR si balbele incoerente ale pigmeilor PMP. Aflam ca azi va fi depus proiectul legii gratierii de catre godacul sef al senatorilor PSD, propunandu-se gratierea celor condamnati pentru infractiuni de coruptie, luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu. Pe cale de consecinta, DNA-ul isi va ridica poalele in cap de ciuda, madam Codruta va pleca ambasador in Suedia, iar ginta matriarhala care conduce institutiile Justitiei va trebui sa-i faca scapati pe talharii cu gulere albe si roz.

M-am linistit totusi, citind declaratia sublima a ministrului senator Pop, cel care ne-a luminat afirmand ca “Nu vor fi gratiati, coruptii, violatorii, talharii sau pedofilii”, adica… doar ministrii, parlamentarii si primarii care au luat un pic de mita si s-au imbogatiti prin trafic de influenta si abuz in serviciu.

Ce e de facut? Oare iar vor iesi romanii in strada? Iar vor aparea liderii spontani cu megafoane, rockerii cu chitare si hipiotii yupii? Pentru finalul temei de astazi se potrivesc de minune cuvintele lui Albert Einstein, care plin de umor si cinism spunea: „Cel ce marsaluieste vesel in rand cu trupa, deja si-a castigat dispretul meu. I s-a dat ditamai creierul din greseala, din moment ce maduva spinarii i-ar fi fost de ajuns.”

SOMOGYI Attila

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1