EDITORIAL: Telejustitia sufoca Romania. Lasati procurorii sa-si faca datoria!

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presa a innebunit, obiectivitatea si deontologia profesionala fiind suspendate. Mercenarii media au taiat noi facturi, tonomatele au fost readuse urgent din concedii si reactivate in studiourile televiziunilor aservite, spatiul public vuind de ura si dezbinare. Ideea de unitate si toleranta a fost anulata, Centenarul Romaniei devenind o oportunitate folosita la maxim de politicieni imbecili si cozile lor de topor. Reclama care anuleaza maretia evenimentului continua sa violeze bunul simt public, asa incat continuam sa ”Sarbatorim Centearul, incingand gratarul” !

Marele miting al diasporei nu a fost un eveniment al exilatilor romani, fiind confiscat de bandele de batausi de profesie, in sort si cagula sau in uniforma statului. Piata Victoriei din Bucuresti a fost din nou teatru de operatiuni, generand noi modele de anarhie civica si abuzuri institutionale. De ce nu puteau protesta pasnic o suta de mii de cetateni fara incidente? Pentru ca nu s-a dorit, iar Romania trebuia transformata in subiect de tabloid si breaking news pentru intreg mapamondul.

La o saptamana de la scandal, dezbaterile despre miting inca sufoca spatiul public. Irealistii insolventi s-au pozitionat pro Iohannis, in urlete de psihopat si dans de buric, “antenele” plimba intre decoruri aceiasi ciuvici, mitici si abrihami lingai si expirati, chireacii alearga de la un post la altul, in rol de Mafalda atotstiutor si ludic, iar tesarienii, singurii pe care ii creditam cu obiectivitate au capotat, trecut in corpore, cu arme si bagaje, in zona useristo-ciolosista. Marele ficus tacut incepe sa vorbeasca mai alert si coerent, invitand opozitia nu la un dialog mediat cu puterea, ci la solidaritate si unitate impotriva “penalilor”, actiune de dorit a fi sub comanda teutonica.

Nu mai suport sa vad aceleasi secvente repetate la infinit, cu jandarmi batausi dirijati de o stafie in costum alb, huligani de cartier si mebri ai galeriei platind polite fortelor de ordine, intriganti nenorociti facand scenarii, “maestri” peltici emitand supozitii axiomatice. Societatea e putreda ca un mar stricat, cazut dintr-un copac uscat, in capul unei podarese surpinse scobindu-se in nari.

Prefer sa ma uit la epopeea halepiana, machedoanca devenita simbol national al unui centenar compromis, luptandu-se, asemenea lui David, cu goliatii imperialismului american, titani cu alura de tanc Sherman camuflat. Noroc cu History Channel si National Geographic, cu care iti poti completa cultura de internet, intre doua runde de feisbucareala si o sesiune de whatsapp-it.

Ne trebuie liniste si echilibru, intr-o perioada dominata emotional-psihotic. Parchetul Militar trebuie lasat sa lucreze pana stabileste cateva elemente certe: a fost sau nu mitingul ilegal? Trebuiau demonstrantii sa se retraga din piata cand au fost somati? Ce cauta golanii in uniforma jandarmeriei lovind violent oameni pasnici? Cine trebuie sa-si asume responsabilitatea mitingului? De ce-si aduc parintii copiii minor la mitinguri de acest fel? Cine a incitat, de ce si daca sunt reale scenariile privind implicarea puterii sau a opozitiei in declansarea violentelor?

Avem probleme mai importante pe ordinea de zi. Trebuie sa finalizam autostrazile incepute, calea ferata se surpa si vor incepe sa cada podurile, in cateva saptamani incepe scoala, in acelasi cladiri insalubre si fara autorizatie ISU, in sanatate gestionam crize in loc sa aplicam strategii, armata isi intoarce pe dos uniformele si mai sparge cateva miliarde pe armament second hand, datoria externa creste, in timp ce corporatiile multinationale exporta forta de munca si capitalul din tara.

Intrebam un amic liber cugetator daca mai “merge” ceva in tara asta si mi-a raspuns hatru ca da, cata vreme Biserica Ortodoxa prospera, iar daca e bogata, preotii sunt multumiti, predicile frumoase, iar poporul cazut in genunchi de extaz, inconjoara palatele episcopale in patru labe, resemnat si fericit ca “preasfintitii si preacuviosii” nu emigreaza, lasand turma fara de pastori.

Ajunge cu manipularea mediatica! Lasati procurorii sa-si faca datoria si rezumati-va sa informati corect si obiectiv. Mai putem salva ceva din spiritul centenarului, fara gratar, fara paparude, fara chiolhanuri si chermeze pe bani publici, dar mai ales fara isterie si ura! Iar pentru ceea ce s-a intamplat nu trebuie sa cautam explicatii noi, caci Gustave Le Bon a spus: “Individul din multime nu mai este constient de actele sale. In cazul acestuia, ca si la un hipnotizat, in timp ce anumite facultati mentale sunt desfiintate, altele pot fi aduse intr-un grad de exaltare extrema”.

SOMOGYI Attila

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

 1. Stefan

  „Ne trebuie liniste … Avem probleme mai importante … Trebuie sa finalizam autostrazile …”
  Da, linistea a fost sloganul primului fesenist al tarii, slogan care este vehiculat acum de toti cei platiti din punga gestionata de fsn-psd.
  Si desigur, tot timpul sunt probleme mai importante. Mai importante pentru aceiasi pesdisti, desigur.
  Si fix un protest ii impiedica pe pesedisti sa finalizeze autostrazile. Daca nu erau atatea proteste, aveam o retea de autostrazi botezate cu D1, D2 …. de la cei mai competenti oameni aflati in fruntea tarii, dragnea si dancila.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2