EDUCAȚIE JURIDICĂ – Binecunoscutul Cristi Dănileț s-a aflat în weekend în Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1

Binecunoscutul Cristi Dănileț, care militează pentru educația juridică a cetățenilor, dar și pentru independența și responsabilitatea jusitiției, după cum singur recunoaște, a fost weekendul trecut în Maramureș. El a avut mai multe întalniri cu elevi din Baia Mare, Sighet sau Borșa, dornici să afle care le sunt drepturile, dar și obligațiile prevăzute prin lege, cu ce se „manancă„ justiția din Romania și poate au aflat cat de greu este să împarți dreptatea într-un stat ca Romania.

„Am fost la Baia-Mare, la Sighet și la Borșa. Deși e sâmbătă, 26 februarie, au venit la întâlnirea de educatiejuridica 130 de elevi, plus profesori, majoritatea de la Liceul Borșa și câțiva de la Școala nr. 7, 8 și 9. Invitația am primit-o de la prof. Liana Timis-Muresan. Copiii sunt foarte mulți la aceeași școală, Liceul Borsa Maramures, 1600. Or, asta creează o comunitate ce foarte ușor poate impune anumite comportamente. Am adaptat lecția la problemele din zonă, pe care le cunosc din dosarele ajuns la Cluj, din ce am citit în presă și am discutat cu localnicii.

A rezultat una dintre cele mai intesante și interactive lecții pe care le-am văzut. A durat cel mai mult din seria de lecții ținute de mine în ultimii 6 ani: 2 ore și 25 de minute. De unde la început câțiva tineri din spate au spus printre dinți „A venit și ăsta să ne amenințe?!”, la sfârșit nu se mai opreau să îmi pună întrebări și să îmi ceară să facă poze cu mine. Mai mult, au fost câțiva elevi care mi-au spus că vor și ei să devină avocați. Iar profesoarele prezente mi-au cerut detalii despre cum anume pot introduce în școală opționalul de juridică. Cu mulți am devenit deja prieten pe FB, insta și TikTok. M-am bucurat mult pentru întâlnirile din aceste trei zile, intermediate de domnul inspector Marius Voinaghi, căruia îi mulțumesc. Sper că am deschis, acum, și județul Maramureș către educația juridică. E spre binele copiilor, care pot deveni mai responsabili”, a scris Cristi Dănileț pe facebook.

FOTO Cristi Danilet/facebook

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole