Educatie rutiera – educatie pentru viata: Aproape 20 de copii din opt judete si-au demonstrat abilitatile pe bicicleta, in Baia Mare (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1

Oare cati copii stiu totul despre biciclete? Cum sa-si mentina echilibrul printre diferite obstacole, dar si regulile pe care trebuie sa le respecte atunci cand pedaleaza vehicule pe doua roti pe drumurile publice?, spune Florina Metes, purtatorul de cuvant al IPJ Maramures.

19 copii, din opt judete, si-au luat bicicletele si au venit in Baia Mare pentru a-si demonstra azi abilitatile teoretice si practice, in cadrul concursului Educatie rutiera – educatie pentru viata.

“Proba teoretica, care a presupus rezolvarea unui chestionar din domeniul legislatiei rutiere, a fost urmata de proba practica, de indemanare cu bicicleta pe un traseu prestabilit.

Locul 1 la fete a fost obtinut de Moldovan Diana, din Reghin, iar la baieti a fost obtinut de maramureseanul Tamas Ruben, de la Colegiul National Pedagogic Regele Ferdinand Sighetu Marmatiei.

Competitia, organizata de Societatea Romana de Caritate CARROM, in colaborare cu Colegiul National Pedagogic Regele Ferdinand Sighetu Marmatiei (profesor Miel Nelu) si Politia Rutiera Maramures este una de traditie in cadrul Sarbatorii Castanelor”, a mai declarat Florina Metes.

A fost o zi interesanta si pentru copiii care au vizitat parcarile unor centre comerciale din judetul nostru. Politistii i-au invatat pe cei mici cum sa adopte un comportament rutier responsabil, astfel incat sa nu ajunga victime ale accidentelor rutiere.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2