septembrie 28, 2021

Efecte inundații: Guvernul a alocat 9 milioane lei județului Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În ședința de miercuri, Guvernul României a alocat suma de 9 milioane lei pentru localitățile din județul Maramureș care au fost afectate de inundații.

O parte din bani vor ajunge la Consiliul Județean, în vederea refacerii mai multor drumuri afectate.

”Maramureșul primește de la Guvern aproape 9 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundațiile care au avut loc în prima parte a anului.

În perioada următoare vor ajunge la Guvern și evaluările distrugerilor produse de ultimele inundații care au avut loc în județul nostru, astfel încât în cel mai scurt timp să fie acoperite toate pagubele printr-o nouă Hotărâre de Guvern.

Din banii alocați județului Maramureș, circa 2,5 milioane de lei vor ajunge la Consiliul Județean pentru refacerea drumului județean DJ 186, în comuna Budești, refacerea podului de pe DJ171E, în zona satului Costeni, refacerea drumului județean DJ 188, zona Bogdan Vodă, refacerea drumului județean DJ 171, zona Suciu de Sus, refacerea drumului județean DJ 184, zona Șișești.

Restul banilor vor fi alocați direct primăriilor pentru care au fost finalizate evaluările pagubelor produse de inundații. Banii vor fi folosiți pentru a îndepărta cât mai repede efectele inundațiilor, pentru a reface drumurile, podurile și podețele distruse de ape.

Guvernul PNL a alocat și anul trecut toate sumele necesare pentru acoperirea pagubelor în toate localitățile din Maramureș afectate de inundații și același lucru îl facem și anul acesta, pentru că ne dorim ca cetățenii să sufere cât mai puțin în urma calamităților naturale.

Mulțumesc Guvernului și premierului Florin Cîțu pentru că se implică să rezolve cât mai repede problemele urgente ale maramureșenilor afectați de inundații. Avem un Guvern responsabil, care știe să rezolve problemele românilor”, a scris, pe Facebook, Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2