Efectele furtunii: Peste 100 de copaci doborati in Baia Mare. Ce alte pagube s-au mai inregistrat

Reclame home 1
Reclame home 1

Urmare a avertizarilor COD ROSU care au vizat grindina de mari dimensiuni, vijelie puternica, intensificari puternice ale vantului, descarcari electrice frecvente si averse torentiale, la nivelul judetului Maramures pana la ora 19:30 au fost semnalate urmatoarele efecte:

– In municipiul Baia Mare 10 acoperisuri de bloc distruse, 8 acoperisuri de case, mai multe autovehicule avariate si peste 100 de copaci doborati. De asemenea un autoturism a ramas blocat din cauza unor arbori cazuti pe carosabil. In autoturism se aflau 4 persoane, 3 copii si un adult. Acestia nu au suferit rani in urma prabusirii arborilor.

– In localitatea Hideaga au fost distruse circa 5 acoperisuri de casa, mai multe autovehicule si mai multi arbori cazuti.

„Efectivele ISU Maramures sunt si in acest moment pe teren pentru inlaturarea efectelor negative si pentru a veni in sprijinul cetatenilor. Totodata, pompierii maramureseni ii sfatuiesc pe cetateni ca in caz de fenomene meteo imediate sau de vant puternic sa se adaposteasca in imobile sau in spatii inchise care le asigura protectia. In cazul in care persoanele sunt surprinse in spatii deschise, trebuie sa se indeparteze rapid din acea zona. Recomandam cetatenilor sa anunte imediat autoritatile prin numarul 112, daca au informatii despre persoane care se afla in pericol sau alte situatii care pot afecta negativ comunitatile”, a spus Oana Gonczi, purtatorul de cuvant al ISU Maramures.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole