Efectivele MAI sunt pregatite sa intervina in sprijinul populatiei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Administratia Nationala de Meteorologie a emis doua atentionari COD GALBEN in care se precizeaza faptul ca vor cadea cantitati de precipitatii insemnate in Maramures, jumatatea de nord a Moldovei, Transilvana, Crisana si local in zona de munte. Mai mult, astazi, 1 Mai, intre orele 10.00 –21.00, sunt asteptate intensificari sustinute ale vantului in cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum si in sudul Moldovei cu rafale de 55….65 km/h si temporar 70…75 km/h.

Totodata, ANM a emis si o informare meteorologica de instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina pentru cea mai mare parte a tarii.

Efectivele MAI sunt in continuare mobilizate pentru a interveni rapid in teren, in cazul producerii unor situatii de urgenta cu efecte negative asupra populatiei, precum si pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice in perioada minivacantei de 1 Mai.

Pentru evitarea producerii unor situatii de urgenta care pot afecta viata si bunurile, recomandam cetatenilor ca, pe timpul intensificarii vantului si a caderilor de grindina, sa se adaposteasca in locuinte sau alte spatii care le asigura protectia. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vantul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza in zone ferite, la distanta fata de copaci sau stalpi de electricitate.

Totodata, MAI recomanda celor care calatoresc in zonele vizate de Codul galben sa se informeze asupra conditiilor de drum, sa adapteze viteza la conditiile meteo si sa respecte indicatiile autoritatilor, in special in situatia in care, pentru evitarea blocajelor, pe anumite segmente de drum circulatia ar putea fi restrictionata.

Reamintim faptul ca, in conformitate cu Planul de masuri aprobat de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, zilnic sunt mobilizati in medie peste 22.000 de pompieri, paramedici SMURD, politisti, jandarmi si politisti de frontiera pentru ca aceasta minivacanta sa decurga in conditii de normalitate fara incidente deosebite, dar si pentru a asigura o interventie rapida in sprijinul populatiei in caz de nevoie.

Centrul National de Conducere Integrata care functioneaza la nivelul Ministerului Afacerilor Interne monitorizeaza permanent situatia la nivel national.

Informatii: CJSU Maramures, foto: arhiva ZiarMM.ro

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2