Efectul halucinant al merelor verzi: Stefanoiu si Mihordea au intrat in PP-DD

PNL

PP-DD Maramures iese la rampa cu doua noi achizitii de exceptie. Doua figuri resapate ale politicii maramuresene. Unul dintre “numele grele” scos in fata, pentru a-l cita pe fostul militist Pamfil Cristea, presedintele filialei judetene, este Luca Stefanoiu. Inca euforic, probabil, dupa merele verzi consumate in urma cu peste zece ani, mere care l-au trimis direct in ebrietatea ulterioara uciderii unui copil din Baia Sprie, Luca Stefanoiu pare genul de pensionar care a inteles in sfarsit ca a nu face nimic e de-a dreptul plictisitor si ca tot mai bine e sa fii penibil, decat sa nu mai stie nimeni de tine, in afara de doi vecini la fel de pensionari si cateva neamuri cu care te intalnesti la inmormantari in familie.

Urmarind discursul absolut fabulos al tanarului pensionar Stefanoiu, ne dam seama de gravitatea efectelor produse de merele verzi, care inca mai fermenteaza in imaginatia fostului deputat. Il vom reproduce ca atare, mentionand ca evidentele derapaje stilistice sunt creatia proaspatului membru PP-DD.

“Din 2004, de cand am terminat mandatul, nu am mai facut politica, am fost si eu in privat, acum sunt pensionar si insa m-am gandit acum dupa zece ani sa incepem activitatea politica, sa incercam, pentru ca imi place de platforma acestui partid si e un partid de stanga, eu am fost o viata intreaga tot de stanga. Vreau sa ajutam acest partid sa creasca in sondaje si la alegerile care vin sa avem rezultate bune.

Stiti intamplarea care am avut-o in 2002, sunt 12 ani de atunci, la fiecare om se poate intampla, n-a fost ceva sa zici ca am vrut, insa nu datorita ca bauturii, insa pe seama oboselii, pe seama diabetului pe care il am de multi ani, am avut o pierdere a constiintei”, ne-a relatat Luca Stefanoiu conceptia sa despre lume si viata.

Dupa magistrala interventie a fostului deputat, survenita “insa nu datorita ca bauturii”, poate de la oboseala acumulata ca pensionar, a fost randul unei alte forte a politicii post-decembriste: doctorul de dinti Mircea Mihordea. Vizibil nevorbit, Mihordea a facut serioase eforturi pentru a lega cateva fraze, cat mai aproape de iesirea din derizoriul in care a intrat singur. In incercarea de a depasi nivelul unui felcer, fie el si de dinti, fostul senator al padurilor borsene a atacat exact subiectul la care se pricepe cel mai putin: limba romana.

E suficient sa redam doar cateva fraze din stralucita luare de cuvant cu ocazia inscrierii in partidul militistilor lui Cristea.

“O parte dintre voi ma cunoasteti, ma numesc doctorul Mihordea, sunt medic specialist la Borsa , vreau sa revitalizez viata politica din Maramures pentru ca m-am saturat ca in politica maramureseana sa fie numai tractoristi, tafisti si soferi. Niciunul, si va rog sa ma credeti, nu are notiuni elementare de dreapta sau de stanga. M-am saturat sa vad asasinii limbii romane, adica acei din conducerea Primariei Borsa, cu expresii de genul porci detinuti, mucevici, mamicile noi nascute, pe mare sunt numai aciduri, trebuie sa va legumentati si sa va fructizati etc.
Vreau sa redau demnitatea borsenilor inapoi, pentru ca a fost luata cu forcepsul de cativa analfabeti”, a exclamat Mircea Mihordea.

Tocmai cand credeam ca generatia fostelor limbi de lemn e pe cale sa apuna odata cu incheierea unor distinse cariere, iata ca exponentii generatiilor de demnitari ajunsi intamplator parlamentari, a caror unica reusita a fost aceea de a-si mari singuri lefurile si de a-si asigura un trai de lux, tin mortis sa redevina ridicoli, in speranta obtinerii unui post confortabil si, de ce nu, bine platit, tocmai acum, in vremea frumoasei pensionari.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

2 Comments

  1. Ardelean

    Mircea Mihordea acum il cauta pe Vasile Vlasin sa il ia consilier personal doar pe vrtemuri au colaborat in mai multe domeni , ce sa zic sa fie cu noroc , merele verzi vor dispare din Baia Mare daca fostul deputat ajunge primar al orasului.

    Reply
  2. ioan

    n-AU CUM ACESTI DOI c…. sa ajunga departe .. mai ales stefanoiu care a OMORAT UN COPIL DE CINCI ANI SI acum mai are tupeu a iesi la rampa pai urgent plumbul sa-l voteze !!!!!!!!!!!!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2