Efectul nebanuit al accidentelor rutiere: o comuna dispare in fiecare an din Romania

Reclame home 1
Reclame home 1


O comuna dispare in fiecare an din Romania! Aproape 2.000 de oameni, echivalentul oamenilor dintr-o localitate de marime medie, pier in accidente rutiere. Iar transmisiunile pe Facebook de la volan si ochii aruncati foarte des spre telefon au facut prapad anul acesta, anunta politistii, potrivit Digi24.ro. .
Sase persoane, printre care si o femeie insarcinata, au fost victimele unui accident produs vineri de un tanar de 26 de ani. Soferul a virat stanga, fara se se asigure si a lovit o masina care circula regulamentar.

Emil Gatej, specialist in siguranta rutiera: „De fiecare data cand tinerii se implica in astfel de manevre, raspunsul pe care il vom avea- daca vom avea pe cine intreba- este „am crezut ca am timp, mergea prea incet, am crezut ca pot sa fac aceasta manevra, am crezut ca pot sa trec de el si sa ma reincadrez”.
Peste 500 de oameni au murit anul acesta din cauza ca soferii au avut viteza prea mare sau nu au acordat prioritate. Jumatate dintre cei care isi pierd viata in accidente pe sosele au mai putin de 30 de ani.

Soferii de 22 de ani au produs anul acesta cu 50% mai multe accidente rutiere fata de soferii care au 35 de ani. Cea mai mica persoana care s-a aflat la volan si se face vinovata de producerea unui accident rutier are doar 8 ani.
Anul acesta a luat amploare si un fenomen extrem de periculos: transmisiunile pe Facebook de la volan. Intr-unul din cazuri, doi tineri au murit si alti doi au fost raniti in timp ce soferul de doar 19 ani transmitea cursa in direct pe reteaua sociala, pe un drum european din Vrancea.
Emil Gatej, specialist in siguranta rutiera: „Cateva secunde cu ochii in telefon inseamna cateva secunde in care masina merge singura.

Aceste cateva secunde inseamna cateva zeci de metri, zeci de metri in care se intampla lucruri pe care noi nu le putem observa.

Presupunand ca acum as vrea sa iau telefonul mobil sa ma uit pe el, in primul rand trebuie sa ma aplec, mi-am imobilizat mana, schimb viteza, de- abia o schimb, ia uitati!, tin volanul cum il tin”.
Specialistii in siguranta rutiera vin si cu un alt avertisment.

Emil Gatej, specialist in siguranta rutiera: „Claxonatul sau flashurile inaintea semnului de cedeaza trecerea eu cred ca echivaleaza cu tentativa de omor pentru ca in momentul in care imping pe cineva in fata el poate fi un incepator, poate ca nu are experienta, zice ok ,ca daca asta din spate ma claxoneaza inseamna ca pot sa ma bag – si poate sa faca acest pas cu costul vietii!”

Desi soferii au partea lor de vina atunci cand se afla in trafic, nici pietonii nu respecta regulile de circulatie. Indisciplina pietonilor este prima cauza a accidentelor rutiere, spune politia: aproape 400 de oameni au murit anul acesta din cauza ca au trecut prin locuri nepermise.

Foto: ZiarMM.ro, arhiva

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole