Egipt: Cel putin 36 de morti si 123 de raniti in coliziunea a doua trenuri langa Alexandria

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cel putin 36 de persoane si-au pierdut viata vineri in coliziunea a doua trenuri in apropiere de orasul egiptean Alexandria, port la Marea Mediterana, transmite AFP, citand cel mai recent bilant furnizat de Ministerul Sanatatii, informeaza AGERPRES.

In accident, petrecut in apropierea garii Khorshid, la intrarea in Alexandria, au mai fost ranite 123 de persoane, a precizat ministerul.

Majoritatea ranitilor au fost transportati la mai multe spitale din Alexandria, a indicat Ministerul Sanatatii.

Imaginile difuzate de televiziunea publica au aratat unul din trenuri rasturnat partial, un vagon deraiat pe camp si echipe de interventie transportand morti si raniti spre ambulante.

In jur de 25 de ambulante au fost mobilizate la locul accidentului, potrivit lui Ahmed El-Ansari, unul din responsabilii serviciilor de interventie.

Coliziunea ar fi fost cauzata de oprirea unuia din trenuri pe calea ferata dupa o pana, a relatat televiziunea egipteana, citand responsabili din Ministerul Transporturilor.

Procurorul-sef al Egiptului, Nabil Sadeq, a ordonat o ancheta urgenta cu privire la accident.

In ultimii ani, in Egipt s-au produs mai multe tragedii feroviare, cea mai grava avand loc in 2002, cand un tren care se indrepta spre sudul tarii a luat foc, provocand decesul a 373 de persoane.

Mai recent, in 2012, 51 de pasageri, printre care 47 de copii, au murit in centrul tarii, cand autocarul in care se aflau a fost lovit de un tren la o trecere la nivel cu calea ferata. In noiembrie 2013, un tren si un autobuz s-au ciocnit la sud de Cairo, intr-un accident soldat cu 27 de morti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2