Egiptul a cumparat 240.000 de tone de grau din Franta, Romania si Rusia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

grauAutoritatea Generala pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt a cumparat miercuri 240.000 de tone de grau din Franta, Romania si Rusia cu livrare in perioada 21-31 decembrie, informeaza Reuters.

Vicepresedintele GASC, Mamdouh Abdel Fattah, a precizat ca graul francez a reprezentat jumatate din cantitatea de grau cumparata la licitatia organizata miercuri, la care s-au adaugat 60.000 de tone de grau din Romania si alte 60.000 de tone de grau din Rusia. GASC a cumparat graul la un pret de 205,94 dolari pe tona, incluzand transportul si navlu (C&F).

Este pentru a doua oara in decurs de o luna cand Egiptul prefera sa cumpere o cantitate mai mare de grau din Franta decat din alte parti. In data de 30 octombrie, Egiptul a cumparat 120.000 de tone de grau din Franta, precum si cate 60.000 de tone de grau Romania si Polonia. In ultima luna, insa, euro s-a depreciat in raport cu dolarul, ceea ce a crescut atractivitatea graului din Franta

GASC este responsabila pentru achizitiile strategice de grau in numele statului egiptean, cel mai mare importator mondial de grau. De la inceputul anului fiscal 2015/2016, Egiptul a achizitionat aproximativ 2,6 milioane de tone de grau, principalii furnizori fiind Rusia si Romania.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2