Egiptul a importat 180.000 de tone de grau din Romania

Egiptul, cel mai mare importator mondial de grau, a cumparat joi o cantitate de 290.000 de tone de grau din Rusia si Romania, la o licitatie organizata de Autoritatea Generala pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabila pentru achizitiile strategice de grau in numele statului egiptean, informeaza UkrAgroConsult si publicatia egipteana Mubasher, transmite AGERPRES.

Autoritatile de la Cairo au achizitionat 180.000 de tone de grau din Romania si 110.000 de tone de grau din Rusia.

Rezervele strategice de grau ale tarii sunt suficiente pentru a acoperi necesitatile populatiei in urmatoarele cinci luni, a declarat un oficial egiptean pentru Mubasher.

Graul va fi livrat in perioada 22-31 iulie.

Confuzia privind politica Egiptului in domeniul cornului secarei (o ciuperca care paraziteaza diferite cereale – n. r.) a provocat anul trecut turbulente pe pietele globale de grau, incheiate doar in urma deciziei Guvernului egiptean de a renunta la cerinta privind un continut zero de cornul secarei la importurile de grau, dupa trei licitatii care au trebuit sa fie anulate din cauza refuzului traderilor de a respecta un standard pe care il considera imposibil.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2