Egiptul a importat 60.000 de tone de grau din Romania

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Egiptul, cel mai mare importator mondial de grau, a cumparat joi o cantitate de 120.000 de tone de grau din Ucraina si Romania, la o licitatie organizata de Autoritatea Generala pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabila pentru achizitiile strategice de grau in numele statului egiptean, informeaza UkrAgroConsult si Reuters, transmite AGERPRES.

GASC a cumparat 60.000 de tone de grau din Ucraina si 60.000 de tone de grau din Romania, continuand dominatia graului de la Marea Neagra, care a reprezentat si la precedentele licitatii cea mai mare parte din cantitatea achizitionata de autoritatile de la Cairo.

Livrarile vor fi efectuate in perioada 11 – 20 februarie 2019.

Traderii au precizat ca cea mai scazuta oferta pentru grau in licitatia internationala organizata de GASC a fost de 246,40 de dolari pe tona FOB (Free on Board – pretul la frontiera tarii exportatoare, care include valoarea marfii, toate cheltuielile de transport pana la punctul de imbarcare, precum si toate taxele pentru ca marfa sa fie incarcata la bord – n. r.), pentru cele 60.000 de tone de grau din Ucraina.

Este pentru prima in ultimele sase luni cand GASC nu cumpara grau rusesc, un indiciu al majorarii preturilor in Rusia, dupa un inceput in forta al sezonului de export.

Confuzia privind politica Egiptului in domeniul cornului secarei (o ciuperca care paraziteaza diferite cereale – n. r.) a provocat anul trecut turbulente pe pietele globale de grau, incheiate doar in urma deciziei Guvernului egiptean de a renunta la cerinta privind un continut zero de cornul secarei la importurile de grau, dupa trei licitatii care au trebuit sa fie anulate din cauza refuzului traderilor de a respecta un standard pe care il considera imposibil.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1