Egiptul a cumparat 60.000 de tone de grau din Romania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Egiptul, cel mai mare importator mondial de grau, a cumparat miercuri o cantitate de 180.000 de tone de grau din Rusia si Romania, la o licitatie organizata de Autoritatea Generala pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabila pentru achizitiile strategice de grau in numele statului egiptean, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Pretul mediu platit de GASC este de 198 de dolari pe tona, inclusiv transport si navlu, in scadere fata de pretul mediu de 202,5 dolari pe tona, inclusiv transport si navlu, platit la precedenta licitatie.

La licitatia organizata miercuri, GASC a cumparat 120.000 de tone de grau din Rusia (de la Midgulf, la un pret de 203,14 dolari pe tona) si 60.000 de tone de grau din Romania de la firma ADM la un pret de 201,56 dolari pe tona.

In ultimele luni, Egiptul a cumparat cantitati de grau fara precedent de pe pietele globale, traderii fiind de parere ca autoritatile de la Cairo incearca sa tina pasul cu dependenta crescuta a populatiei de painea subventionata.

Traderii sustin ca aceasta frenezie a importurilor reflecta o noua realitate pentru o tara care este deja cel mai mare importator mondial de grau: egiptenii consuma din ce in ce mai multa paine subventionata, ceea ce afecteaza finantele statului si pune presiune asupra autoritatilor pentru a mentine livrarile.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2