Elefantii folositi in sectorul turistic din Asia traiesc adesea in conditii “inacceptabile”, avertizeaza un studiu

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Elefantii, exploatati in masa de sectorul turistic din Thailanda, traiesc adesea in conditii “inacceptabile”, a avertizat joi un ONG international, dupa realizarea unui studiu revolutionar privind conditiile de viata ale acestor pachiderme in Asia, informeaza AGERPRES.

Pentru realizarea studiului, cercetatorii organizatiei World Animal Protection (WAP) au vizitat peste 220 de locatii din Asia care folosesc elefanti in scopuri turistice, reprezentand circa 90% dintre atractiile acestui sector, potrivit ONG-ului respectiv.

Dupa o cercetare de doi ani, raportul acestora, publicat joi, face lumina asupra unui sector care adesea scapa reglementarilor, in conditiile in care trei sferturi dintre elefantii folositi in scopuri turistice in respectivele locatii traiesc in conditii “proaste sau inacceptabile”.

Dintre cei 2,923 de elefanti recenzati ca fiind folositi in industria turismului, 2.198 traiesc in Thailanda, 617 in India, 166 in Sri Lanka, 147 in Nepal, 59 in Laos si 36 in Cambodgia.

In ceea ce priveste evaluarea conditiilor de viata oferite elefantilor, India si Thailanda sunt tarile unde a fost constatat cel mai prost tratament acordat pachidermelor dintre tarile asiatice, in timp ce in Cambodgia, cercetatorii de la WAP au constat ca elefantii folositi in sectorul turistic sunt tratati mai bine prin comparatie cu celelalte tari mentionate.

“Atunci cand nu sunt utilizati pentru plimbari sau spectacole, elefantii sunt tinuti in lanturi zi si noapte, cel mai adesea folosindu-se un lant de sub trei metri lungime” — constatare care se aplica tuturor tarilor asiatice — precizeaza raportul WAP.

“Hrana oferita nu este buna, asistenta veterinara este limitata si sunt tinuti adesea in locuri stresante, cu muzica data tare sau in preajma grupurilor de turisti, pe ciment”, conchide raportul.

Industria parcurilor de elefanti din Thailanda s-a dezvoltat in anii ’90, dupa interzicerea exploatarii pachidermelor in sectorul forestier, unde erau folosite pentru a transporta copaci.

In prezent, elefantii au devenit o atractie populara in randul zecilor de milioane de turisti care viziteaza in fiecare an in Thailanda. Recent au inceput sa apara si parcuri “alternative”, unde turistilor nu le mai sunt oferite plimbari pe spatele elefantilor, ci doar posibilitatea de a-i observa de la distanta.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2