Elena Basescu s-a legat de inteligenta deputatului maramuresean Mircea Dolha

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Fata mai mica a presedintelui, Elena Basescu, l-a ironizat intr-o postare pe Facebook pe deputatul PNL de Maramures, Mircea Dolha, facand referire la inteligenta acestuia.

Europarlamentara a pornit de la o scrisoare trimisa oficialilor UE de catre liberalul maramuresean si de un coleg al sau, amandoi sustinatori ai unui amendament constitutional prin care propun interzicerea denumirii “rom”.

Sub titlul „Mostra de inteligenta liberala”, Elena Basescu a scris ca “deputatii care vor sa interzica denumirea de «rom» prin Constitutie i-au trimis o scrisoare comisarului european pentru «Drepturi fundamentale si Cetatenie», in care o informeaza (ca argument in sprijinul lor) ca si numele altor minoritati au conotatii negative in limba romana”.

Aceasta s-a aratat intrigata dupa demersul parlamentarilor Mircea Dolha si Grigore Craciunescu. Cei doi au sustinut astazi, 12 iunie, o conferinta de presa comuna, in care au anuntat ca i-au scris comisarului Viviane Reading pentru a-i prezenta replica fiicei sefului statului, care a informat oficialii UE despre initiativa lor. “Pe principiul «audiatur et altera pars», va rugam sa aveti bunavointa de a parcurge si informatile de fata, care vin din sursa directa”, i-au cerut liberalii comisarului european.

“Minoritatea roma ar trebui sa opteze pentru o alta denumire oficiala, acest lucru nu ridica niciun semn de intrebare privind toleranta etnica in Romania si nu are nicio tangenta cu vreo forma de discriminare – cum eronat sustine europarlamentarul Elena Basescu. Ca buni cunoscatori ai realitatilor romanesti, va informam ca marea masa a minoritatii rome nu a adoptat noua denumire – care este utilizata mai mult de liderii ei -, preferand, cu nedisimulata mandrie, vechea titulatura de «tigan»”, au scris deputatii in scrisoare.

Raspunsul Elenei Basescu nu a intarziat, aceasta extragand o “mostra” a carei interpretare a analizat-o voalat. “Sunt curioasa ce va crede Viviane Reading cand va citi aceasta bucata din scrisoarea domnilor Grigore Craciunescu si Mircea Dolha: «invocatele conotatii negative din limba romana ale termenului de «tigan» nu sunt mai profunde decat in cazul altor minoritati. Va oferim doar un exemplu. Noi avem consemnate in dictionarele lingvistice expresii cu conotatii legate de etnicii turci, care sunt la fel de negative ca in cazul termenului tigan”, a punctat Eba, fara sa mai adauge nimic.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole