Elena Udrea acuza felul in care se desfasoara anchetele penale 

udreaFostul ministru Elena Udrea acuza, sambata pe Facebook, printr-o postare prin intermediul echipei sale de comunicare, “caracterul puternic arbitrar sau discretionar al felului in care se incearca infaptuirea anchetelor penale” in dosarele sale, sustinand ca ea este, de fapt, “tinta” procurorilor, iar apropiatii sai “trebuie sa fie condamnati la purgatoriu”, scrie Agerpres.

Potrivit Elenei Udrea, denuntatorii din dosarul despagubirilor se pot imparti in denuntatori “buni” si denuntatori “rai”, in functie de masurile preventive luate pentru acestia.

“Dorin Cocos si-a recunoscut faptele de care a fost acuzat de anchetatori dupa o buna perioada in care s-a aflat in arestul Politiei Capitalei. A spus sumele de bani pe care le-a luat, dar si felul in care s-au impartit apoi catre alti ‘beneficiari’. Cu toate acestea, DNA si, apoi, instanta au considerat ca faptele sunt ‘prea grave’, iar sumele invocate sunt ‘prea mari’ pentru ca Dorin si Alin Cocos sa poata fi pusi sub control judiciar sau in arest la domiciliu. Cu alte cuvinte, cei doi au fost priviti ca denuntatorii rai”, spune Elena Udrea.

In continuare, ea vorbeste despre “denuntatorii buni”. “Stelian Gheorghe (cel care a fost beneficiarul direct al unei supraevaluari de 61 de milioane de euro) si Sergiu Diacomatu (cel care a primit 7,5 milioane de euro mita pentru actiunile din comisia ANRP) au avut castiguri financiare mult mai mari, dar nici DNA si nici instantele nu considera ca e nevoie de o masura privativa de libertate. Cu alte cuvinte, ei sunt denuntatorii buni. Aceasta stare de fapt — in care oameni acuzati de fapte similare au parte de pedepse diametral opuse, desi actioneaza in acelasi sens — da masura caracterului puternic arbitrar sau discretionar al felului in care se incearca infaptuirea anchetelor penale in aceste cazuri”, se arata pe pagina de Facebook a Elenei Udrea.

Ea adauga ca “principala vinovatie” a lui Dorin Cocos este ca “a fost casatorit cu Elena Udrea”. “De altfel, asta se vede si in dosarul Gala Bute — toti cei care au declarat impotriva Elenei Udrea sunt liberi, iar cei care au spus ca nu au ce declara sunt in arest”, se arata in finalul postarii fostului ministru.

Elena Udrea a fost arestata pentru 30 de zile, ea fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1