Elena Udrea, citata la DNA

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

udreaDeputata Elena Udrea, fost ministru al dezvoltarii regionale si turismului, a fost citata sa se prezinte marti, in jurul pranzului, la Directia Nationala Anticoruptie, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Citarea la DNA a Elenei Udrea vine dupa ce Camera Deputatilor a incuviintat cererile procurorilor de urmarire penala, retinere si arestare preventiva in dosarele Gala Bute si Microsoft.

In prima cerere, procurorii anticoruptie au solicitat inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea, in dosarul “Gala Bute”, pentru abuz in serviciu cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite. Votul parlamentarilor a fost 285 “pentru” si 49 “impotriva”.

In cea de-a doua cerere, DNA a solicitat Camerei Deputatilor incuviintarea extinderii inceperii urmaririi penale, pentru luare de mita, si a arestarii preventive in dosarul “Gala Bute”, pe numele fostului ministru al dezvoltarii regionale si turismului. Prima solicitare din cuprinsul acestei cereri a fost aprobata cu 278 voturi ”pentru” si 50 ”impotriva”, iar cea de-a doua, cu 219 voturi “pentru” si 102 voturi “impotriva”.

De asemenea, in dosarul ”Microsoft” procurorii DNA au facut o cerere cu trei solicitari de incuviintare, respectiv a urmaririi penale pentru trafic de influenta, spalare de bani si fals in declaratia de avere, pe numele Elenei Udrea, aprobata cu 243 de voturi ”pentru” si 50 ”impotriva”, retinerea si arestarea preventiva a acesteia — adoptata cu 202 voturi “pentru” si 65 de voturi “impotriva”—si inlocuirea controlului judiciar, dispus la data de 29 ianuarie, cu masura arestarii preventive — adoptata de plenul Camerei Deputatilor cu 152 de voturi “pentru” si 82 “impotriva”.

Fostul ministru a scris luni seara pe Facebook, in timp ce deputatii aprobau solicitarile DNA, ca Parlamentul a ratat “o sansa” votand pentru cererile procurorilor. “Parlamentul a avut o sansa, dar a ratat-o. Eu imi asum destinul. Subiectul nu trebuie sa fie ce se intampla cu mine, ci cum va arata Romania condusa din umbra discretionar si ocult, odata ce adevarul a fost suprimat”, a scris Elena Udrea, luni seara, pe pagina sa de Facebook.

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2