Elevi romi prezenti la Festivalul Dacilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Institutia Prefectului-Judetul Maramures in parteneriat cu Scoala Gimnaziala “Florea Muresanu” din localitatea Suciu de Sus si Asociatia ASSOC Baia Mare a organizat, in data de 11 mai, participarea a 14  elevi din care sapte de etnie roma din Suciu de Sus, din clasele gimnaziale, la manifestarea Festivalului Dacilor organizat de Consiliul Judetean Maramures, in cadrul “Zilelor Maramuresului”.

La manifestare au fost prezentate aspecte din viata civila si militara din perioada dacilor liberi, care locuiau si pe teritoriul actual al Maramuresului.

Festivalul s-a desfasurat in incinta Muzeului Satului din municipiul Baia Mare, iar elevii au avut prilejul de a vizita si casele traditionale care reprezinta cele pentru patru zone etnografice ale judetului Maramures: Chioar, Maramuresul Istoric, Lapus si Codru.

Elevii au vizitat Parcul Municipal ”Regina Maria” din Baia Mare. Asociatia ASSOC Baia Mare a asigurat o masa calda celor 14 copii. Pe toata durata actiunii copiii au dat dovada de un comportament decent si bun simt.

”Activitatea desfasurata poate fi un exemplu de buna practica, avand in vedere interesul copiilor pentru a cunoaste istoria, traditiile si valorile civilizatiei rurale”, a declarat inspectorul pe problemele romilor Cristina Moldovan.

 Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2