Elevii admiși la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Baia Mare se vor înscrie după programarea stabilită de conducerea școlii. Măsura a fost luată pentru siguranța elevilor

Liceele și-au deschis, de astăzi, porțile pentru elevii care trebuie să-și depună dosarele pentru înscrierea în clasa a IX-a. Cum suntem în plină pandemie, conducerea unităților de învățământ a trebuit să se gândescă la o variantă care să ofere siguranță atât elevilor, cât și cadrelor didactice implicate.

La Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, spre exemplu, conducerea unității de învățământ a hotărât ca înscrierea candidaților să se facă pe clase, în funcție de profil, după programul orar stabilit. Astfel, elevii pot afla de pe site-ul liceului ziua în care pot să mergă și să-și depună dosarele.

La sosire, un asistent medical le va lua temperatura, se vor dezinfecta pe mâini, după care se vor îndrepta spre sala cu numărul 11, care se află la parterul colegiului, iar aici, vor intra maximum două persoane. De precizat ar fi faptul că școala folosește două căi de acces respectiv, una pentru intrarea în unitatea de învățământ și alta pentru ieșire. Masca de protecție este obligatorie la intrarea în liceu. În cazul în care elevul nu are, acesta va primi o astfel de mască, a precizat pentru ZiarMM.ro, Marius Craciun, director Colegiul National “Mihai Eminescu”.

În acest context, conducerea Colegiului Național ”Mihai Eminescu” recomandă folosirea întregului interval orar, pentru respectarea distanțării sociale impuse de către autorități. În situația în care un elev nu poate respecta programul stabilit acesta trebuie să sune la secretariat pentru a fi reprogramat.

În cazuri excepționale, școala acceptă ca dosarele de înscriere să fie transmise și prin poștă cu confirmare de primire sau prin email. Ultima zi de înscriere este 20 iulie.

213 de elevi au fost admiși la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Baia Mare, în urma Evaluării Naționale, pentru anul școlar 2020-2021.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1