Elevii Colegiului National “Mihai Eminescu” au celebrat astazi, Ziua Internationala a Mediului. Tot aici a avut loc si o inedita parada a modei (VIDEO&FOTO)

PNL

Elevii si dascalii de la Colegiul National “Mihai Eminescu” din Baia Mare au sarbatorit astazi Ziua Internationala a Mediului. Parterul unitatii de invatamant s-a transformat intr-o adevarata galerie de arta. Elevii au expus desene, picturi, fotografii, dar si lucrari facute manual prin tehnica quilling.

Prof. Ileana Vasilescu, coordonator proiect: ”Astazi celebram Ziua Mondiala a Mediului, de fapt toata saptamana am avut activitati pe care le-am dedicat Zilei Internationale a Mediului. Evenimentele derulate la Colegiului National „Mihai Eminescu” s-au desfasurat in cadrul proiectului ERASMUS PLUS-”Cetateni europeni-sa traim altfel, sa traim durabil”, proiect in care avem alte patru tari parteneri, respectiv Italia, Franta, Bulgaria si Portugalia. In cadrul actiunii de astazi, sub egida ”Sa salvam natura!”, copiii au pregatit poeme, eseuri, desene, fotografii si picturi. Pentru a le rasplati implicarea, toti adolescentii au fost premiati.”

Prezenti in sala festiva a colegiului, elevii au asistat la prezentari in powerpoint, pe teme de mediu, realizate de colegii lor.

Un grup de 20 de eleve au facut o scurta parada a modei, care a avut ca si tema “Natura”. Creatiile vestimentare au fost atent supravegheate de designer-ul vestimentar Codruta Rohian. Elevele, care s-au implicat in acest proiect, au ales din garderobele proprii diverse articole de imbracaminte, pe care nu le mai foloseau, si le-au decorat fie cu flori, fie cu picturi, aducandu-le astfel in actualitate.

Codruta Rohian, designer: ”Acest proiect de mediu mi-a placut foarte mult. Copiii s-au pliat foarte repede si usor, intr-un mod real, pe problemele de mediu. Partea de proiect la care am participat eu este cea de creatie vestimentara, de reciclare a imbracamintei vechi, pe care le-am adus la vremurile actuale, mai exact la acest sezon. Foarte multi copii au haine de suflet si asa i-am invatat cum le pot refolosi. Practic, la propriu, le-am adus un plus de valoare creativa.”

Rebeca, clasa a XI-a: ”Eu am pictat pe un tricou alb o testoasa pentru ca mie imi plac foarte mult testoasele si reprezinta mediul. Vopseaua, pe care am folosit-o pentru a picta testoasa, este o vopsea cu acrilic, pe care am aplicat-o si apoi am dat-o cu aburi, impregnandu-se astfel in tesatura tricoului, apoi s-a cauciucat. Am vazut foarte multe filmulete pe internet cu testoase, care erau capturate in peturi si mi-am zis ca ar fi bine sa ne gandim si la salvarea testoaselor.”

Georgiana, clasa a XI-a: ”In urma cu cativa ani, mama mea mi-a facut aceasta fusta pe care am purtat-o de multe ori. Pentru ca imi place galbenul si pentru ca tema noastra a fost ”Natura” m-am gandit ca florile sunt cele mai potrivite. Astfel, i-am dat si o pata de culoare, plus ca e si mai vesela.”

La finalul proiectului ERASMUS PLUS-”Cetateni europeni-sa traim altfel, sa traim durabil” in scolile din Maramures se va distribui ghidul de bune practici, care va fi realiza in trei limbi.

Prof. Ileana Vasilescu, coordonator proiect: ”In viitor, pentru ca proiectul va mai dura inca un an, vom avea un ghid de bune practici, care va fi distribuit in scolile din Maramures. Acesta va fi un ghid international in limba romana, limba engleza si limba franceza. Ghidul va fi realizat din finantarea europeana pe care o avem prin acest proiect.”

 

Va reamintim faptul ca in data de 12 aprilie, tot pe acest proiect, elevii Colegiului National „Mihai Eminescu” au realizat un flashmob, in fata Primariei Baia Mare, dupa care au marsaluit pe strazile din Baia Mare pentru un oras mai curat. Ana AVRAM

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1