Elevii din clasele I si a II-a vor folosi manualele vechi pana la finalizarea licitatiei

Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a decis joi sa extinda perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I pana la finalizarea licitatiei pentru noile carti scolare digitale.

„Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a decis astazi sa extinda perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I pana la finalizarea licitatiei privind manualele digitale”, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului remis AGERPRES.

Prin ordin al ministrului Educatiei, inspectoratele scolare judetene au obligatia ca, in regim de urgenta, sa completeze stocurile de manuale scolare pentru clasa I.

Conform sursei citate, pentru clasa a II-a se vor folosi vechile manuale, existente deja in scoli.

„Ministrul Educatiei Nationale este hotarat sa duca pana la capat procesul de modernizare a programelor scolare si a manualelor, in pofida blocajelor generate de editori. Din nefericire, piedicile permanente pe care acestia le-au pus procesului de introducere a noilor manuale se rasfrang asupra elevilor, privandu-i de un act educational modern, eficient, adaptat realitatilor si nevoilor societatii contemporane. Pentru ca scoala romaneasca sa poata oferi elevilor acele cunostinte, abilitati si competente necesare unei integrari rapide si eficiente in viata economica, sociala si culturala, este esential ca procesul de innoire si adaptare la exigentele europene a manualelor si a programelor scolare sa continue cu celeritate”, se arata in comunicatul de presa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2