Elevii olandezi, cei mai multumiti la scoala

Elevii din Olanda sunt cei mai multumiti de activitatea de la scoala, in timp ce semenii lor din Turcia sunt cei mai putin fericiti, potrivit concluziilor publicate miercuri ale unui studiu care a evaluat calitatea vietii a peste jumatate de milion de elevi din zeci de tari, informeaza AGERPRES.

Cercetarea — realizata in randul a 540.000 de elevi in varsta de 15 ani din tari membre ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) si din alte 30 de state partenere — reprezinta primul studiu de acest gen care se concentreaza pe indicatori privind calitatea vietii in mediul academic, informeaza DPA.

Raportul, axat in special pe tarile membre OCDE, a constatat ca — pe o scara de la 0 la 10, in care 10 reprezinta cel mai inalt grad de satisfactie — fetele au raportat un nivel general de multumire de 7, in timp ce scorul baietilor a fost, in medie, de 7,5.

In Olanda, peste 80% dintre fete si 90% dintre baieti au raportat un scor de 7 sau mai mare, elevii din aceasta tara fiind cei mai fericiti dintre toate statele incluse in studiu.

In Turcia, doar putin peste 40% dintre fete si 50% dintre baieti au declarat ca sunt foarte multumiti de vietile lor.

Oamenii de stiinta au descoperit ca temele si fenomenul de ”bullying” au fost principalele surse de anxietate declarate.

In statele OECD, 59% dintre elevi au raportat ca principala cauza a anxietatii o reprezinta testele, chiar si atunci cand sunt bine pregatiti pentru acestea, iar 66% au spus ca perspectiva obtinerii unor note slabe constituie principala lor sursa de stres.

Potrivit raportului, fenomenul de ”bullying” afecteaza aproape 19% dintre elevi. 11% dintre acestia au declarat ca s-au confruntat cu situatii in care au fost luati in deradere de cel putin cateva ori pe luna, iar 4,3% au raportat ca au fost impinsi si loviti de colegii lor.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *