Elevii romani au obtinut noua premii la Olimpiada Internationala de Limba Franceza

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Elevii romani au obtinut noua premii la a IV-a editie a Olimpiadei Internationale de Limba Franceza care a avut loc, in perioada 15-19 septembrie la Ohrid, Macedonia, informeaza Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Potrivit unui comunicat de presa transmis, sambata, AGERPRES, acestia au obtinut patru premii I (doua la probele individuale si doua pe echipe), trei premii II (unul la probele individuale si doua pe echipe), respectiv doua premii III (ambele pe echipe).

La proba scrisa individuala (nivel B2), Iulia Maria Stanca (Colegiul National “Sf. Sava” din Bucuresti) a fost distinsa cu premiul I, acelasi rezultat fiind reusit si de Tiberiu-Alin-Marian Buruiana (Colegiul National “Fratii Buzesti” din Craiova) la proba scrisa aferenta nivelului de competenta B1. La aceeasi categorie, Monica-Alexandra Stoica (Colegiul National “Gheorghe Lazar” din Bucuresti) a obtinut premiul al II-lea, relateaza Agerpres.

La proba orala pe echipe (nivel B1) au fost inregistrate urmatoarele rezultate: Monica-Alexandra (premiul I), Tiberiu-Alin-Marian Buruiana (premiul al II-lea) si Daria-Teodora Burtea (Colegiul National “Al. I. Cuza” din Alexandria, jud. Teleorman) – premiul al III-lea.

La proba orala pe echipe corespunzatoare nivelului B2, componentii lotului Romaniei au obtinut un premiu I prin Iulia Maria Stanca, un premiu II -Teodora-Iuliana Juncu (Colegiul National “Petru Rares” din Suceava) si un premiu III – Cristian Moldovan (Colegiul National “Alexandru Papiu Ilarian” din Targu Mures). Toti membrii echipei sunt laureati ai Olimpiadei Nationale de limba franceza 2018 (clasele a X-a – a XI-a).

Concursul a fost structurat in doua probe obligatorii: o proba scrisa individuala (eseu structurat pe o tema data de maximum 230-250 cuvinte la nivelul B1, respectiv 250-270 cuvinte la nivelul B2) si o proba orala pe echipe.

Olimpiada Internationala de Limba Franceza 2018 a reunit elevi cu performante in acest domeniu din sase tari membre ale Organizatiei Internationale a Francofoniei (Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova si Romania), fiind inscrisa in programul activitatilor Biroului Regional al Francofoniei pentru Europa Centrala si Orientala al OIF, mai informeaza MEN.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *