Elevii Scolii “Vasile Alecsandri” Baia Mare au sarbatorit Ziua Unirii Principatelor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

unirea principatelorPoezii, cantece si un punct de documentare cu materiale istorice au pregatit mai multi elevi de la Scoala Gimnaziala „Vasile Alecsandri” din Baia Mare in 23 ianuarie, cu ocazia Unirii Principatelor Romane. In acest fel, copiii au tinut sa marcheze un moment istoric foarte important pentru romani.

Obisnuiti de ani de zile ca istoria trebuie retraita macar atunci cand ceasul aniversar o cere, elevii de la Scoala Gimnaziala „Vasile Alecsandri” Baia Mare si-au amintit cuvantul intelept al stramosilor: PUTEREA STA-N UNIRE si faptele lor carora le datoram tot ce inseamna astazi Romania.

Scolarii din clasa pregatitoare I A (profesor Lucia Pop) si-au abandonat mascotele indragite si au luat in mana steguletele pictate cu dragoste de tara. Apoi au cantat „Hora Unirii” si au incins o hora printre bancutele demne de piticii din poveste.

Apoi holul Scolii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” a fost gazda primitoare a elevilor din ciclul gimnazial care si-au amintit cat de importanta a fost coroana pusa pe fruntea lui Alexandru Ioan Cuza acum 156 de ani!

Elevele prof. Monica Griga au vorbit despre momentele importante care au culminat cu Unirea Principatelor Romane, astfel incat au reusit sa ne emotioneze atunci cand au prezentat „Discursul lui Mihail Kogalniceanu in Corpurile Legiuitoare din 5 ianuarie 1859” , Juramantul lui Alexandru Ioan Cuza, implicarea lui Vasile Alecsandri in miscarea unionista.

Sprijiniti profesoarele Corina Cordea, Viorica Costinar, Cristiana Virlici si Elena Calincan, ei au recitat versuri care au avut ca laitmotiv cuvintele UNIRE, tara, popor, limba si pace, prinzandu-se, la propriu si la figurat, in Hora Unirii, chiar acolo, in holul scolii, iar profesorii Carmen Pasca, Brandusa Pop, Mariana Deac, in frunte cu dir. Adina Cosma si Laura Cont le-au intins imediat mana.

Prof. Calincan Elena

unirea principatelor 2

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *