Elevii si profesorii de la Sincai au sarbatorit aniversarea patronului spiritual al liceului

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

sincaiElevii si profesorii Colegiului National “Gheorghe Sincai” din Baia Mare au organizat vineri, 26 februarie, in amfiteatrul institutiei, o activitate educativa prilejuita de aniversarea patronului spiritual al liceului. Evenimentul a fost moderat de prof. dr. Anca Hendea, coordonatoarea activitatii. Au participat: directorul colegiului, Cristian Heuberger, prefectul ing. Anton Rohian, primarul Catalin Chereches, fostul director al liceului si consilierul primarului Baii Mari, Ioan Muresan, inspectori de la Inspectoratul Scolar Judetean Maramures, directori ai colegiilor nationale din municipiu, elevi, parinti.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnului Romaniei de catre Corul Barbatesc din Finteusu Mare, dirijat de prof. Andrei Dragos. Prima alocutiune a fost sustinuta de directorul prof. Cristian Heuberger, care a vorbit despre misiunea profesorilor care au luminat generatii de elevi si despre dragostea pentru elevii colegiului, de la care, in timp, se asteapta multe lucruri bune. Prof. Ioan Muresan a amintit faptul ca peste 3 ani se va aniversa centenarul acestei scoli, eveniment la care, dupa cum si-a exprimat speranta, va participa intreg municipiul Baia Mare.

Prefectul Anton Rohian a marturisit faptul ca, desi nu a fost elev al acestui liceu, de mic s-a simtit atasat de el, caci in fiecare zi trecea pe langa cladirea de pe actuala strada Gheorghe Sincai. El i-a asigurat pe elevii prezenti in sala ca simplul fapt ca invata la Colegiul “Sincai” este o dovada ca sunt niste adolescenti extraordinari. Prefectul a afirmat ca, in peregrinarile sale prin judet, i s-a intamplat nu o data sa intalneasca parinti mandri ca pruncii lor invata la “Sincai”, liceul care se mandreste cu numeroase premii obtinute la balcaniade, concursuri internationale si olimpiade si cu absolventi de renume, printre care Vasile Ghetie, membru titular al Academiei Romane, profesor doctor docent Florian C. Ulmeanu, membru corespondent al Societatii de Educatie Fizica din Belgia, scriitorul Augustin Buzura, membru al Academiei Romane, academicianul Marius Porumb si filosoful Mircea Flonta, membru al Academiei Romane. In final, prefectul Anton Rohian i-a asigurat pe elevi ca Baia Mare, judetul Maramures si Romania se mandresc cu ei si i-a indemnat sa duca mai departe spiritual sincaist.

In continuare, elevi ai colegiului au sustinut un spectacol cu muzica, poezie si o prezentare istorica. Corul Barbatesc din Finteusu Mare a interpretat cantece patriotice, iar actorul Claudiu Pintican, directorul Teatrului independent Ararat, a sustinut un recital de poezie. A fost o intalnire de suflet pentru care elevii si profesorii colegiului baimarean merita felicitati.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2