septembrie 28, 2021

Elevii si studentii, care beneficiaza de o pensie de urmas, trebuie sa duca la Casa de Pensii Maramures, documentele

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In luna septembrie elevii si studentii, care beneficiaza de o pensie de urmas sunt asteptati la Casa Judeteana de Pensii Maramures sau la Casa Locala Sighetu Marmatiei pentru depunerea documentelor.

O data cu inceperea scolii, elevii, in virsta de peste 16 ani, care beneficiaza de o pensie de urmas, trebuie sa treaca pe la secretariatul institutiilor de invatamant pentru a solicita o adeverinta din care sa rezulte ca vor urma cursurile noului an scolar 2019-2020. Aceste adeverinte scolare, pentru valabilitate, sunt eliberate incepand cu data de 9 septembrie 2019 si trebuie depuse la Casa Judeteana de Pensii Maramures sau la Casa Locala Sighetu Marmatiei, dar nu mai tarziu de 25 septembrie 2019, in caz contrat acest venit nu se va mai aloca incepand cu data de 1 octombrie 2019.

Studentii urmasi, cu varsta de pana la 26 de ani, au obligatia de a depune, tot la Casa Judeteana de Pensii Maramures sau Casa Locala Sighetu Marmatiei, pana la data de 25 septembrie, o declaratie pe propria raspundere ca urmeaza cursurile universitare 2019-2020. Deoarece anul universitar incepe in 1 octombrie 2019, studentii urmasi trebuie sa depuna si adeverinta, cel tarziu pana la data de 25 octombrie. In cazul nedepunerii celor doua documente, pana la datele mentionate, plata pensiei de urmas se suspenda incepand cu data de 1 octombrie 2019.

Adeverintele de scolarizare eliberate pentru anul scolar universitar 2019-2020 vor fi insotite de un cupon de pensie, copie si original, precum si cartea de identitate in copie si original.

Adeverintele de scolarizare pentru pensiile de urmas suspendate vor fi insotite de o cerere de reluare la plata a pensiei, cupon de pensie, copie si original, precum si cartea de identitate,copie si original.

Copiii au dreptul la pensie de urmas si dupa implinirea varstei de 16 ani daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2