Elie Wiesel, facut Cetatean de Onoare – post mortem al judetului Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Portrait Of Elie WieselScriitorul Elie Wiesel a devenit Cetatean de Onoare – post mortem al judetului Maramures, dupa ce alesii judeteni au aprobat un proiect in acest sens in sedinta ordinara de joi, 29 septembrie.

Pentru ca Elie Wiesel nu are rude care sa-i ridice diploma, distinctia va ramane in posesia judetului.

”Elie Wiesel face parte din categoria acelor oameni care, prin natura lor, sunt mari luptatori, inversunati aparatori ai valorilor adevarate, calauziti de principii de bine, adevar si dreptate, de la care nu s-a abatut indiferent de contextul in care viata sau societatea i-a asezat la un moment dat.

In panoplia cu care Maramuresul se mandreste consemnam numele unui etalon, al unui simbol de lupta ferventa pentru valorile perene ale umanitatii, care a ramas in memoria comunitatii noastre si a multor popoare: Elie Wiesel. Prin scrierile si intreaga sa viata, Elie Wiesel a lasat omenirii marturii de suferinta, dar si speranta, de optimism si libertate, un mesaj de pace si de respect intre oamenii din intreaga lume. Ne-a invatat curajul marturiei, indemnandu-ne sa nu ramanem in tacere in fata nedreptatii, sensibilizand constiinta intregii omeniri fata de orice incercare de reinviere a climatului de ura rationala.

Premul Nobel pentru Pace, primit in 1986, a fost o recunoastere a intregii sale activitati in spiritul pacii si a umanitatii”, a aratat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Zetea a precizat ca pe viitor se intentioneaza acordarea unei burse intitulate „Elie Wiesel” in colaborare cu Primaria Sighetu Marmatiei.

Seful administratiei judetene a lansat o invitatie deschisa tuturor colegilor din Consiliul Judetean, dar si celor care au stimat si au apreciat munca lui Elie Wiesel, de a fi prezenti vineri, 30 septembrie, de la ora 11.00,  in Sighetu Marmatiei, la Festivitatea de inmanare a titlului de Cetatean de onoare – post mortem, al judetului Maramures”, conform buletinului de presa al Consiliului Judetean Maramures.

Pe langa Elie Wiesel, judetul Maramures mai are inca patru Cetateni de Onoare: Grigore Lese, IPS Justinian Chira, Nicolae Sabau si Valentin Vlad.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2