Elvetia: Un barbat si o fetita, dati disparuti dupa o furtuna violenta

PNL

Echipele de salvatori continua cautarile dupa ce un barbat si o fetita in varsta de sase ani au fost dati disparuti la Chamoson, in sud-vestul Elvetiei, pentru ca masina in care se aflau a fost luata de o viitura, insa seful echipelor de salvatori este sceptic cu privire la sansele de supravietuire ale celor doi, transmite DPA, titreaza Agerpres.

Benoit Dorsaz, care coordoneaza eforturile echipelor de cautari, a sustinut ca “sunt zero sperante” pentru gasirea celor doi in viata.

O furtuna violenta si o alunecare de teren produse duminica noapte au condus la cresterea debitului raului Losentse, care a iesit din matca. Doua autovehicule au fost luate de torent. Unul dintre acestea era gol si a fost gasit ulterior distrus, la cateva sute de metri distanta, iar in celalalt se aflau cele doua persoane date disparute.

Conform politiei elvetiene, barbatul in varsta de 37 de ani nu era tatal fetitei de 6 ani. Mama copilei se afla langa malul raului in momentul producerii viiturii insa a reusit sa se salveze.

Viitura a adus in vale bolovani de dimensiunea unor automobile care erau purtati de colo-colo ca si cand ar fi fost niste dopuri de pluta, conform marturiei lui Claude Crittin, primarul localitatii Chamoson unde s-a produs tragedia.

Autoritatile au restrictionat accesul pe mai multe drumuri din apropiere de localitatea Chamoson, iar functionarea unui funicular care face legatura intre Sierre si statiunea a fost suspendata din cauza pericolului. In urma cu aproape un an, o alunecare de teren majora a inghitit o parte din Chamoson.

Oamenii de stiinta care studiaza schimbarile climatice au estimat ca evenimentele meteorologice extreme, precum inundatiile si valurile de canicula, vor deveni din ce in ce mai frecvente din cauza incalzirii globale, noteaza Reuters.

Foto: independent.co.uk

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1