Emil Constantinescu: E bine ca incep sa fie judecati si tortionarii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Emil-ConstantinescuFostul presedinte Emil Constantinescu afirma ca Romania are nevoie de „o revolutie morala” si ca este de apreciat faptul ca „societatea se curata” si ca incep sa fie judecati si tortionarii regimului comunist, transmite Agerpres.

„Ceea ce avem nevoie acum este o revolutie morala. Romania nu poate fi reprezentata numai de catre cei care arata partea intunecata. Este bine ca societatea se curata. Este bine ca incep sa fie judecati si tortionarii si cei care in perioada tranzitiei postcomuniste au furat. In acelasi timp, societatea are nevoie de idealuri si de repere”, a declarat acesta, joi, la Senat.

In contextul adoptarii de catre Parlament a proiectului de lege privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice in perioada regimului comunist, Emil Constantinescu a punctat faptul ca oamenii politici au reusit sa gaseasca „unanimitatea”.

„Este vorba despre demnitatea Romaniei si despre cei care au reprezentat aceasta demnitate a Romaniei in momentele, probabil, cele mai grele ale istoriei neamului nostru. (…) Remarc unanimitatea (in adoptarea proiectului amintit — n.r.). Este important sa gasim in aceasta societate dezbinata si lucruri care pot sa ne uneasca si, daca ceea ce ne uneste este acest gand nobil de recunostinta pentru cei care au aparat demnitatea si onoarea poporului roman, atunci este chiar un lucru minunat”, a mai spus acesta.

Proiectul de lege, adoptat miercuri de Camera Deputatilor, prevede, printre altele, acordarea unei indemnizatii in valoare de 400 lei lunar pentru fiecare an de detentie persoanelor care au intrat categoria detinutilor politici, deportatilor, stramutatilor in perioada regimului comunist.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole