Empatia iubitorilor de animale ar putea fi inscriptionata in ADN-ul lor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cercetatorii scotieni au descoperit o anumita diferenta genetica la oamenii care manifesta o mai mare compasiune fata de animale si au avansat teoria potrivit careia empatia acestor persoane ar putea fi inscriptionata in ADN-ul lor, informeaza joi Press Association, titrat de Agerpres.

Acea diferenta a fost remarcata intr-o gena implicata in sinteza hormonului oxitocina – cunoscut si sub numele de „hormonul iubirii” -, despre care oamenii de stiinta stiu deja ca stimuleaza legaturile sociale intre oameni.

Este pentru prima data cand acest hormon a fost asociat si cu relatiile dintre oameni si animale, afirma autorii studiului, care spera ca descoperirea lor ar putea sa contribuie la dezvoltarea unor strategii pentru a ameliora bunastarea animalelor.

Expertii de la Institutul Roslin din cadrul Universitatii Edinburgh si de la Rural College din Scotia (SRUC) au analizat esantioane de ADN prelevate de la 161 studenti voluntari.

Voluntarii au fost invitati sa completeze si un chestionar redactat pentru a masura empatia lor fata de animale.

Cercetatorii scotieni au descoperit ca studentii cu cel mai ridicat nivel de empatie fata de animale prezentau o versiune specifica a genei implicate in sinteza oxitocinei.

Oamenii de stiinta au mai descoperit ca femeile au reactionat mai des intr-o maniera pozitiva fata de animale decat barbatii, la fel ca voluntarii care lucrau deja si aveau profesii in domenii asociate cu ingrijirea animalelor.

Este cunoscut deja faptul ca atitudinea oamenilor fata de animale este influentata de o varietate de factori sociali, precum experientele din prima parte a vietii, trasaturile de personalitate si credintele religioase, au explicat autorii studiului.

Potrivit expertilor scotieni, este pentru prima data cand oamenii de stiinta au aratat ca si genetica poate sa joace un rol in acest proces.

Studiul a fost publicat in revista Animals.

Foto: Arhiva

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2