ERA ȘI TIMPUL – Electricitate pentru locuitorii din Cornățea

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
De anul viitor ar trebui să existe electricitate în micuțul cătun Cornațea din Poienile de sub Munte. Sunt peste 100 de oameni care trăiesc încă fără să cunoască acel sentiment de a avea curent tot timpul în casă și care acum speră că autoritățile să nu-i uite.
„Încă de la începutul mandatului de președinte am mers, alături de primarul din Poienile de Sub Munte, în comunitatea din Cornățea pentru a vedea problemele cu care se confruntă oamenii din acest cătun minunat. Am întâlnit acolo peste 30 de copii și peste 100 de adulți, oameni muncitori, care cresc animale, produc diverse produse de origine animală sau din fructe de pădure. Le-am promis atunci oamenilor că voi face tot ce depinde de mine pentru a duce energia electrică în Cornățea, cătun care nu beneficiază de utilități publice de bază după mai bine de 30 de ani de la revoluție.
Astfel, am demarat de urgență discuții în 2020 cu reprezentanți Electrica Maramureș și cu primarul Alexa Chifa pentru demararea proiectului de extindere a rețelei de distribuție electricitate. Am alocat resurse financiare de la Consiliul Județean, iar Electrica a realizat proiectul pentru extindere. În data de 16 februarie 2022, Electrica Maramureș a introdus în licitație publică proiectul pentru extinderea rețelei electrice în Cornățea. Data limită pentru depunerea ofertelor este 03 martie 2022, ora 15:00.
Proiectul, în valoare de 2,8 milioane de lei, va fi realizat în proporție de 50% cu fonduri din partea Electrica, iar cealaltă jumătate este susținută din bugetul Consiliului Județean Maramureș, prin alocări către Primăria Poienile de Sub Munte. Termenul pentru finalizarea lucrării este până la finalul anului 2022. Odată realizat acest proiect, cei peste 100 de locuitori din Cornățea, cărora le-am promis că vom demara această investiție, vor beneficia de electricitate, o utilitate publică absolut esențială în zilele noastre”, a spus Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole