Erdogan avertizeaza Europa ca poate deschide portile pentru Statul Islamic

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a reactionat la amenintarile repetate cu sanctiuni din partea Uniunii Europene, avertizand ca tara sa “va deschide portile” pentru repatrierea in Europa a mai multor militanti ai Statului Islamic, transmite DPA, informeaza AGERPRES.

“Am mai spus asta. Poate subestimati aceste avertismente. Aceste porti se vor deschide. Acesti membri ai Daesh au inceput sa fie trimisi catre voi si vor mai fi”, a spus el, folosind acronimul arab pentru Statul Islamic. “Atunci veti fi pe cont propriu”, a adaugat el.

Erdogan a raspuns astfel la o intrebare despre sanctiunile pregatite de UE impotriva Turciei din cauza forajelor pentru gaze in largul Ciprului.

Seful statului turc a criticat Bruxellesul si pentru temporizarea negocierilor de aderare la UE si pentru incalcarea unor promisiuni facute Ankarei. “Ei spun: ‘Vom impune sanctiuni’. Ne-ati impus deja sanctiuni din 1959, 1963. Ati blocat tot timpul Turcia (…) Dar nu v-ati tinut niciodata promisiunile”, a spus el.

Presedintele a afirmat ca Turcia poate pune capat “intr-o clipa” negocierilor de aderare. “Hei, Uniune Europeana… Turcia e altfel decat tarile pe care le-ai cunoscut pana acum. Nu suntem obligati sa stam la aceasta masa a negocierilor”, a aratat el.

UE a inceput negocierile de aderare cu Turcia in 2005, dar relatiile intre Bruxelles si Ankara s-au deteriorat dupa tentativa de puci din 2016 si represaliile care au urmat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1