Erdogan: O operatiune turco-iraniana impotriva rebelilor kurzi, “in continuare pe ordinea de zi”

PNL

O operatiune comuna intre Turcia si Iran impotriva rebelilor kurzi, ce dispun de baze in Irak, este “in continuare pe ordinea de zi”, a declarat luni presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care s-a intalnit saptamana trecuta la Ankara cu seful Statului Major al armatei iraniene, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

“O operatiune comuna cu Iranul impotriva acestor organizatii teroriste este in continuare pe ordinea de zi”, a declarat presedintele turc, facand aluzie la Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) si la Partidul pentru o viata libera in Kurdistan (PJAK), un partid kurd iranian afiliat acestuia, ambele cu baze in Irak.

Aceasta problema a fost discutata de sefii de stat major din Turcia si Iran si “am discutat mai pe larg cum ar trebui sa se realizeze acest lucru”, a afirmat Erdogan, citat de Reuters.

Seful Statului Major al armatei iraniene, Mohammad Bagheri, s-a intalnit miercuri cu presedintele turc Recep Tayyip Erdogan in cursul unei vizite la Ankara pentru discutii la cel mai inalt nivel, a relatat la vremea respectiva AFP.

Cu ocazia vizitei sale la Ankara, generalul Bagheri s-a intalnit de asemenea cu ministrul apararii turc, Nurretin Canikli, potrivit presei.

Intalnirile la acest nivel sunt “fara precedent”, conform agentiei de presa iraniene IRNA.

Turcia si Iranul sustin tabere adverse in Siria, pentru ca Iranul, ca si Rusia, este aliat al presedintelui Bashar al-Assad, in timp ce Turcia sustine opozitia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1