Erdogan: Turcia ”va boicota” aparatele electronice americane

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat marti ca tara sa va ”boicota” aparatele electronice americane, in contextul in care relatiile intre Ankara si Washington s-au tensionat puternic in ultimele saptamani, dupa ce SUA au impus sanctiuni si au ridicat tarifele la importurile de aluminiu si otel din Turcia, in urma unei dispute legate de incarcerarea de catre Ankara a unui pastor evanghelic american, informeaza AFP si Reuters, transmite AGERPRES.

”Vom aplica un boicot impotriva produselor electronice americane. Ei au iPhone, dar exista si Samsung pe de alta parte”, a declarat Erdogan intr-un discurs rostit la Ankara.

iPhone este aparatul emblematic al brandului american Apple, iar Samsung este gigantul electronicii sud-coreene.

”Avem de asemenea Vestelul nostru”, a spus in continuare Erdogan, referindu-se la o marca electronica turca.

Produsele Apple sunt cele mai utilizate in Turcia, inclusiv de catre presedintele Erdogan care se fotografiaza regulat cu un iPhone sau iPad in mana.

In timpul puciului esuat din noaptea de 15 spre 16 iulie 2016, el isi chemase sustinatorii in strada prin aplicatia telefonica FaceTime, dezvoltata de Apple.

Erdogan a spus ca Turcia a luat masurile necesare cu privire la economie, pe fondul unei puternice deprecieri a monedei nationale lira in urma disputei cu Washingtonul, dar este important ca ea sa mentina o pozitie politica ferma.

Declaratiile virulente ale presedintelui turc survin in timp ce Ankara si Washingtonul, doua tari aliate in cadrul NATO, traverseaza o criza diplomatica, care a accelerat caderea lirei turcesti.

Dupa mai multe luni de tensiuni, relatiile s-au deteriorat si mai mult luna trecuta in legatura cu detentia in Turcia a pastorului american, Andrew Brunson.

SUA au instituit sanctiuni impotriva a doi ministri turci, iar Ankara a replicat prin masuri similare. Presedintele american Donald Trump a anuntat vineri dublarea taxelor la importurile de otel si aluminiu din Turcia.

Erdogan a pus deprecierea lirei turcesti pe seama unui ”complot politic” urzit, potrivit lui, din SUA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2