Eric Clapton, condamnat pentru coperta albumului „Layla”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

laylaLegendarul chitarist britanic Eric Clapton a fost condamnat, joi, la Paris, sa plateasca 15.000 de euro familiei pictorului Emile Frandsen pentru „denaturarea” unui tablou folosit pe coperta albumului „Layla” din 1970, relateaza AFP.

La reclamatia familiei pictorului francez de origine daneza, decedat in 1969, Tribunalul din Paris i-a imputat lui Eric Clapton felul in care a folosit acest tablou la lansarea unui opus de colectie, in 2011, pentru a marca 40 de ani de la inregistrarea discului cu grupul Derek and the Dominos, potrivit deciziei justitiei, consultata de AFP.

Pentru acest opus aniversar, chitaristul si casa sa de discuri, Polydor, nu s-au multumit doar sa reproduca pictura „Tanara fata cu buchet”, asa cum aparea ea pe coperta initiala, ci au prezentat opera in format tridimensional, in cadrul unui „pop-up” (colaj cu elemente tridimensionale, n.red.), denaturand astfel opera lui Emile Frandsen, dupa cum a subliniat tribunalul.

Tabloul a fost donat lui Eric Clapton in vara anului 1970 de catre fiul pictorului, care i-a gazduit pe Derek and the Dominos la Valbonne (sud-est). Clapton si trupa sa au folosit acest tablou pentru ilustrarea albumului „Layla si Other Assorted Love Songs”, lansat cateva luni mai tarziu.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2