Eroii martiri ai Revolutiei din 22 decembrie 1989, comemorati in Baia Mare (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

comemorare revolutie 2014 (3)Luni, 22 decembrie, in Piata Revolutiei din Baia Mare a avut loc ceremonia militara si religioasa de comemorare a eroilor martiri ai Revolutiei din Decembrie 1989.

Ceremonia militara a inceput cu prezentarea Onorului prefectului judetului Maramures si salutul Drapelului de lupta. Serviciul religios a fost oficiat de catre P.S. Arhiereu vicar Iustin Sigheteanu in fruntea  unui sobor de preoti.

„Atunci, pe 22 decembrie 1989, in cateva zile a fost inlaturata o dictatura, s-a rasturnat un regim, s-a schimbat ireversibil o directie. Azi ne amintim cu adanc respect de cei care au avut curajul, in acele zile fierbinti, sa cante «Desteapta-te romane!», in Bucuresti, in Timisoara sau in orice alt oras al Romaniei.  Dan Mititi, Pavel Pricop, Victor Motica, Daniel Horea si Tiberiu Florian sunt maramuresenii care si-au dat viata in Revolutia din 1989.

Astazi, aici avem obligatia morala sa-i comemoram si niciodata sa nu uitam importanta sacrificiului lor: viata acestor tineri a fost  pretul schimbarii”, a punctat prefectul Anton Rohian in discursul sau.

 ZiarMM

comemorare revolutie 2014 (4) comemorare revolutie 2014 (2) comemorare revolutie 2014 (1) comemorare revolutie 2014 (5)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2